13 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Министър Желязков: Вървят преговори с ЕК за грантово подпомагане на превозвачите

Водят се преговори с Европейската комисия за нова финансова мярка, насочена към автобусните превозвачи. Това съобщи транспортният министър Росен Желязков в рамките на проведената Национална кръгла маса на автобусните превозвачи и туроператорите за справяне с икономическите последици от коронавируса.
Това ще бъде нов продукт под формата на грантово подпомагане. За целта ЕК е изискала мотивиране на необходимостта от целева подкрепа, каза Росен Желязков.
Той коментира и възстановяването на транспортния сектор: „Ще бъде бавно възстановяването, защото, наред с намалялото търсене, и бавното възстановяване на потребителското доверие към начина на придвижване, особено в сферата на туристическите пътувания, ще срещне увеличаването на конкуренцията, особено на натиска на конкуренцията от сивия сектор“.
В настоящата ситуация субсидиите към автобусните превози няма да бъдат намалявани, а ще бъдат изплащани своевременно, както и 100 % от компенсациите ще бъдат гарантирани в рамките на годината, допълни министър Желязков.

Related Articles

Атрактивни пейки показват забележителностите и туристическите обекти в Симитли

Красиви пейки разказват за природните забележителности и туристическите обекти в община Симитли. Те са с атрактивна форма на книга и са разположени на различни...

На форум: Експерти дискутират бъдещето на световното културно наследство

Конфиндустрия България и Посолството на Италия в България, в сътрудничество с Италианския културен институт, Камарата на архитектите в България, Камарата на строителите в България...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ