9 C
Пловдив
сряда, октомври 4, 2023

Министър Аврамова: 1951 многофамилни жилищни сгради да бъдат безвъзмездно санирани

Министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова съобщи по време на парламентарния контрол, че се предлага 1951 многофамилни жилищни сгради – с подадени документи за кандидатстване по Националната програма за енергийна ефективност, да бъдат санирани при сто процента безвъзмездна финансова помощ от държавата, както е стартирала програма, предлагат от МРРБ.

Министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова съобщи, че предвид факта, че програмата е в завършваща фаза, министерството има готовност да обяви следващия й етап като пилотен проект за нови 1951 броя сгради.

Тя аргументира предложението с това, че собствениците на жилища в тези сгради са положили усилия и в рамките на определения срок за кандидатстване са подали заявления по програмата в ББР за сключване на договори за целево финансиране по правилата на първия етап на националната програма. За тези сгради ще се прави ремонт на покрива, топлоизолация, подмяна на дограма – основните енергийни мерки, предписани в енергийните им обследвания.

Аврамова изтъкна, че продължаването на програмата зависи от широк обществено-политически консенсус и осигуряване на финансовия ресурс.

Related Articles

Община Плевен с проект за обновяване на парка около Историческия музей

Община Плевен разработи инвестиционен проект за обновяване на парка на Регионалния исторически музей. Дейностите включват изграждането на амфитеатър и пристрояване на гримьорни, създаване на...

Ремонтират художествената галерия в Кюстендил

Община Кюстендил, в партньорство със Столична община и Националната художествена академия (НХА), участват в проект за цялостен ремонт на съществуващата база на галерията "Владимир...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ