24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Министърът на културата връчи дипломи на архитекти завършили курса Шайо – България

Двегодишното специализирано обучение е по опазване на недвижимото културно наследство

11 наши архитекти завършиха успешно курса Шайо – България. Архитектите, които получиха удостоверения за завършването през 2022-2024 г. са:

Арх. Александър Младенов с проект „Минерални бани – Вършец“, арх. Антонела Карапанджева с проект „Боеприпасните складове на 15-и пехотен ломски полк – Белоградчик“, арх. Вичен Месробович с проект „Сграда на ул. Антим I – Пловдив“, арх. Елизабет Върбанова с проект „Фабрика за тухли Струма“, арх. Константин Златаров с проект „Старата аерогара на Балчик“, арх. Лиляна Попова с проект „Творчески дом на композиторите – Балчик“, арх. Мая Налбантова и арх. Нора Йорданова с проект „Резиденция в Банкя“, арх. Райчо Димитров с проект „Църквата в Черноземен“, арх. Таня Митакева с проект „Жп гара Казичене“ и арх. Тереза Петрова с проект „Сграда на ул. „Заимов“ в Пловдив“.

Публичната защита на дипломните работи се състоя пред изпитна комисия от трима френски и трима български архитекти, сред които беше директорът на Националния институт за недвижимо културно наследство арх. Петър Петров. Министърът на културата Найден Тодоров връчи удостоверенията на завършилите заедно с преподавателите на възпитаниците от випуск 2024 г. Гости на церемонията бяха представители на Френския институт в София, на висши учебни заведения, архитекти.

С близо 24-годишната си история курсът Шайо – България се превърна в образователна институция, която създава новото поколение специалисти в областта на опазването на недвижимото културно наследство. Над наши 120 архитекти са завършили обучението.

Снимки: НИНКН

Related Articles

Бизнесът чака работници от Индия, Бангладеш и Украйна

Сектор строителство от години се задъхва за кадри Работодатели от Русе и региона се опитват да компенсират недостига на кадри, като наемат граждани от Индия,...

Осигуряват техническа помощ за зелени проекти

Фонд ФЛАГ е получил одобрение на проект, финансиран от програма LIFE на ЕК, за техническа помощ за зелени проекти. Скоро тази логистична, информационна и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ