24 C
Пловдив
вторник, октомври 3, 2023

Министърът на екологията направи първа копка на площадка за компостиране на зелени отпадъци в Карлово

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро направи първа копка на площадка за компостиране на зелени отпадъци в Карлово.

Проектът на съоръжението се финансира по ОП „Околна среда“ и е на стойност 4,7 млн. лева, от които собственият принос на общината е 1,2 млн. От инсталацията за компостиране ще се възползват близо 48 хил. жители, като тя трябва да бъде готова през февруари 2021-а. Министърът обяви и новия директор на Басейнова дирекции в Пловдив. Това е временно изпълняващата длъжността шеф на отдел „Екология“ в Община Пловдив Василка Чопкова.

Емил Димитров съобщи за медиите и, че от екоминистерството извършват проверка на 3 площадки в страната, на които се преработват внесени от чужбина отпадъци. Те са в Пловдив, Монтана и Плевен.

Екоминистерството ще извършва проверки и на регионалните депа за битови отпадъци, както и на всички тецове в страната.

Related Articles

Монтират зарядни станции за електромобили в Габрово

Община Габрово подписа договор с дружеството „ФИНЕС – 2“ ЕООД за поставяне на 3 броя колонки за зареждане на електрически превозни средства с включени...

Община Балчик изгражда спортни обекти чрез местни инициативни групи

До края на годината Община Балчик ще изпълни втора част от проекта за изграждане на Спортен комплекс „Балик“, финансиран по Програмата за морско дело...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ