36 C
Пловдив
събота, юли 13, 2024

Министерството на земеделието ремонтира над 200 обекта на „Напоителни системи“

Министерството на земеделието предвижда рехабилитация на 265 обекта от „Напоителни системи“. Целта е след това да се увеличи в пъти площта за напояване в някои райони на страната. Това обясни ресорният министър Десислава Танева пред Би Ти Ви, като уточни, че средствата за модернизацията ще дойдат от Европейския съюз.

По думите ѝ от тези 265 обекта около 165 са за напояване, а останалите за отводняване. След края на ремонта площите за напояване в Североизточна и Северно централна България ще са близо 11 пъти повече, а в Югозападна България – над 6 пъти. Освен това се очаква да се намали разходът за вода до 75%.

Земеделието трябва да се адаптира към климатичните промени. Част от производството няма как да става без вода и затова е нужна рехабилитация на системата на „Напоителни системи“, категорична е Танева.

Related Articles

Правят нов термален парк край Пампорово

Ще има балнео зона и закрит комплекс за целогодишен туризъм Термален парк ще бъде изграден в планинска местност между Девин и Пампорово. Проектът предвижда създаване...

Изграждат модерен кампус за спортните надежди в Стара Загора

Проект, насочен към спортното бъдеще на Стара Загора, стартираха символично с първа копка двама от зам.-кметовете на общината - Надежда Чакърова и арх. Мартин...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ