14 C
Пловдив
сряда, октомври 4, 2023

Министерството на земеделието ремонтира над 200 обекта на „Напоителни системи“

Министерството на земеделието предвижда рехабилитация на 265 обекта от „Напоителни системи“. Целта е след това да се увеличи в пъти площта за напояване в някои райони на страната. Това обясни ресорният министър Десислава Танева пред Би Ти Ви, като уточни, че средствата за модернизацията ще дойдат от Европейския съюз.

По думите ѝ от тези 265 обекта около 165 са за напояване, а останалите за отводняване. След края на ремонта площите за напояване в Североизточна и Северно централна България ще са близо 11 пъти повече, а в Югозападна България – над 6 пъти. Освен това се очаква да се намали разходът за вода до 75%.

Земеделието трябва да се адаптира към климатичните промени. Част от производството няма как да става без вода и затова е нужна рехабилитация на системата на „Напоителни системи“, категорична е Танева.

Related Articles

Нови 42 обекта в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство

42 нови обекта на световното наследство бяха обявени от ЮНЕСКО на среща в Рияд, Саудитска Арабия. Сред новите локации са 33 археологически обекта и...

Община Плевен с проект за обновяване на парка около Историческия музей

Община Плевен разработи инвестиционен проект за обновяване на парка на Регионалния исторически музей. Дейностите включват изграждането на амфитеатър и пристрояване на гримьорни, създаване на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ