16 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Министерството на земеделието ремонтира над 200 обекта на „Напоителни системи“

Министерството на земеделието предвижда рехабилитация на 265 обекта от „Напоителни системи“. Целта е след това да се увеличи в пъти площта за напояване в някои райони на страната. Това обясни ресорният министър Десислава Танева пред Би Ти Ви, като уточни, че средствата за модернизацията ще дойдат от Европейския съюз.

По думите ѝ от тези 265 обекта около 165 са за напояване, а останалите за отводняване. След края на ремонта площите за напояване в Североизточна и Северно централна България ще са близо 11 пъти повече, а в Югозападна България – над 6 пъти. Освен това се очаква да се намали разходът за вода до 75%.

Земеделието трябва да се адаптира към климатичните промени. Част от производството няма как да става без вода и затова е нужна рехабилитация на системата на „Напоителни системи“, категорична е Танева.

Related Articles

В Добрич стартира конкурс за проект на междублокови пространства

„Заедно можем“ е мотото на конкурса на община Добрич за проект на муждублоково пространство. Администрацията предлага на гражданите да кандидатстват със свой проект за...

Лифт до крепостта „Патмос“ става обект от първостепенно значение за Ардино

Общинските съветници в Ардино гласуваха предложението на кмета инж. Изет Шабан кабинковият лифт от с. Стар Читак до крепостта "Патмос" да бъде обявен за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ