13 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Минерална баня става модерен СПА център с пари по програма за трансгранично сътрудничество

Със средства по програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-А Гърция – България 2014-2020 започна ремонт на обществената баня в Минерални бани – Хасково. Проектът е на стойност 573 400 лв.

Със средствата се предвижда цялостен ремонт на сградата, която е строена през 1932 г. През годините са правени само козметични ремонти частични подобрения по нея. Идеята е сега банята да стане модерен СПА център. Изцяло ще бъдат реновирани помещенията с ваните, басейните и съблекалните. По проект в СПА центъра ще се изградят и кабинети за рехабилитация и физиотерапия.

Минералната вода, която се ползва в курорта е близка по състав и качества на тази в прочутите Карлови Вари. Затова и районът е посещаван от туристи, както от страната, така и от други държави.

 

Related Articles

Строят изложбена зала към Историческия музей в Свиленград

Нова сграда ще увеличи експозиционната част на Историческия музей в Свиленград. Едноетажната постройка ще е в двора на музея до съществуващата сграда, като ще...

Пилотно: Велико Търново стартира проект за всеобхватно управление на битовите отпадъци

Град Дебелец ще е първият в България с новата система Пилотен проект за цялостно и всеобхватно управление на битовите отпадъци стартира Община Велико Търново заедно...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ