18 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Минерална баня става модерен СПА център с пари по програма за трансгранично сътрудничество

Със средства по програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-А Гърция – България 2014-2020 започна ремонт на обществената баня в Минерални бани – Хасково. Проектът е на стойност 573 400 лв.

Със средствата се предвижда цялостен ремонт на сградата, която е строена през 1932 г. През годините са правени само козметични ремонти частични подобрения по нея. Идеята е сега банята да стане модерен СПА център. Изцяло ще бъдат реновирани помещенията с ваните, басейните и съблекалните. По проект в СПА центъра ще се изградят и кабинети за рехабилитация и физиотерапия.

Минералната вода, която се ползва в курорта е близка по състав и качества на тази в прочутите Карлови Вари. Затова и районът е посещаван от туристи, както от страната, така и от други държави.

 

Related Articles

Лифт до крепостта „Патмос“ става обект от първостепенно значение за Ардино

Общинските съветници в Ардино гласуваха предложението на кмета инж. Изет Шабан кабинковият лифт от с. Стар Читак до крепостта "Патмос" да бъде обявен за...

Нова детска градина в кв. „Малинова долина“ в София отвори врати

Започнаха заниманията на децата в четири групи в новата детска градина в кв. "Малинова долина" в София. Тя е реализирана върху общински имот с...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ