29 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Местността „Мадика“ в Бургас се развива като нова бизнес зона

Тази година в Бургас предстои да се реализират пет проекта със сертификати за инвестиции от клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ). Два от тях се реализират в местността „Мадика“, съобщиха от пресцентъра на общината.

Единият е за изграждане на многопрофилна болница за активно лечение „Сърце и Мозък“, където предстои да бъдат разкрити 200 работни места.

Вторият е за строителството на предприятие за опаковки за хранително-вкусовата промишленост. Предвижда се изграждането на нови производствени халета, складове и офиси, закупуване на допълнително производствено оборудване и специализирани софтуери за продажби и управление на складови наличности.

И двата проекта в местността „Мадика“ вече се изпълняват, като строителството на болницата е на финален етап.

За да обезпечим нормалната дейност на инвеститорите, като добър партньор ние влагаме общински средства за изграждането на съвременна довеждаща инфраструктура в зона „Мадика“, където отварят врати все повече нови обекти. Ще продължим да го правим и през следващите години.“, заяви кметът Димитър Николов.

В момента тече изпълнението на проект за изграждане на улица, обслужваща предприятията в „Мадика“, включително болница „Сърце и мозък“. Първоначално се работи по дъждовно-битовата канализация. С улицата ще минат всякакви полезни комуникации. После тя ще бъде асфалтирана. Ще се направят тротоари и осветление. Работи се на етапи, като крайната цел е с реализирането на тази улица „Мадика“ да се свърже с главния републикански път I-6 Бургас – „Ветрен“.

Related Articles

Пак нови разписания и маршрути на влакове заради ремонта на гара София

От понеделник - 17 юни, влизат в сила промени в разписанията и маршрутите на някои влакове, други няма да се движат, но пътниците ще...

Заради авариен ремонт: Променят организацията на движение на Дунав мост

От 11 до 15 юни се променя организацията на движение на Дунав мост при Русе за авариен ремонт на настилката. За изкърпването й поетапно...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ