11 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Месец предсрочно завършват ремонтите по Водния проект в два квартала на Пловдив

Близо 9000 метра канализация и 4000 метра водопровод са сменени до момента по Водния проект в район „Северен“ на Пловдив. В кв. „Захарна фабрика“ почти на 90% новата ВиК мрежа е завършена. Това стана ясно от проверка на място на кмета Здравко Димитров.

Предстои в близките дни да стартира подмяната на 720 метра чугунен водопровод и полагането на нов магистрален водопровод по ул. „Петър Шилев“. По възстановяването на улиците се работи активно, като с подобряването на атмосферните условия ще се положи и последният пласт асфалт, а строително-ремонтните дейности ще приключат преди поставения краен срок.

Градоначалникът на Пловдив разпореди, след като дадена улица бъде разкопана, да се работи по нея и в максимално кратки срокове да бъде асфалтирана, за да е отново проходима.

Фирмата изпълнител „Европейски пътища“ АД е актуализирала графика на работа. Така вместо до края на септември, се очаква ремонтните дейности по улиците от двете страни на моста на Герджика да приключат до края на юли.

До 30 май бул. „Марица“ – север трябва да е готов, като в момента строителите поставят новата ВиК мрежа, ще положат асфалтова настилка, а Община Пловдив стриктно ще следи за изпълнението.

Освен в тези зони в момента строители работят и по рехабилитация на Главен колектор VII, която също ще приключи предсрочно. Предстои да стартира и един от най-важните етапи от Водния проект на Пловдив – изграждане на нов колектор с дължина 2,746 км. по бул. „Дунав“ и бул. „Брезовско шосе“.

Related Articles

Реставрират хотел „Париж“- част от недвижимото културно наследство на София

Главният архитект на Столична община Здравко Здравков издаде разрешение за строеж за реконструкция на сградата на бул. „Княгиня Мария Луиза“ 30 и за реставрационно-консервационни...

Обновеният планетариум в Смолян отваря врати

На 29 февруари официално открит обновеният Общински културно-образователен център „Планетариум с астрономическа обсерватория“ в Смолян. Вратите за посетители отварят от 1 март. Това става...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ