27 C
Пловдив
неделя, юли 14, 2024

Мездра осигури над 1,7 млн. лв. за изграждане на нов довеждащ водопровод

Община Мездра осигури 1 727 907 лв. за изграждане на нов довеждащ водопровод в трасето на съществуващ водопровод от каптаж „Пещта“ в землището на с. Кален до с. Горна Кремена и с. Долна Кремена. Средствата за реализирането на този обект от линейната техническа ВиК-а инфраструктура на общината ще бъдат отпуснати от Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) в рамките на бюджета на министерството за 2022 г.

С Решение №711 от 30 септември 2022 г. Министерският съвет одобри Списък на инвестиционни проекти на общините по приоритети и направления/обекти за целево финансиране. Съгласно правителственото решение, МРРБ ще финансира с 406 374 769 лв. от бюджета си за тази година 234 инвестиционни проекти на общини в Република България, свързани с ремонт на общински пътища, улична мрежа и ВиК-а инфраструктура.

Одобрените обекти са предложени от Националното сдружение на общините в Република България. Избрани са тези, които имат проектна готовност, разрешения за строеж и са посочени от съответната местна администрация като приоритетни.

Проектът на Община Мездра предвижда изграждане на нов водопровод от каптаж „Пещта“ до Напорен резервоар с. Горна Кремена 120 мЗ, довеждащ водопровод от НР120 мЗ до Напорен резервоар 180 мЗ с. Долна Кремена и довеждащ водопровод от НР180 мЗ до новоизпълнен по друг проект водопровод по ул. „Гаврил Генов“ в с. Долна Кремена. Общата дължина на трасето е 7016 м.

С изпълнението на този проект Община Мездра цели да реши проблема с недостига на питейна вода за двете села, особено през летните месеци. Освен това ще бъдат ограничени загубите на питейна вода по съществуващия водопровод и ще отпадне необходимостта от търсене на резервни водоизточници за двете населени места.

Related Articles

Пловдив: Откриват алея на името на Милчо Левиев

На официално събитие на 11 юли, в 11 часа ще бъде открита алея на името на големия български и световен музикант Милчо Левиев. Именуването...

Ремонтираха още две църкви в община Павел баня

Още две църкви са ремонтирани в община Павел баня, информираха от пресцентъра на администрацията. Православният храм “Свети Димитър” в с. Турия вече е с...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ