13 C
Пловдив
неделя, април 14, 2024

Международна кръгла маса: „Практикуване на професията Архитект в Испания и Германия“

Камарата на архитектите в България организира Международна кръгла маса на тема „Практикуване на професията Архитект в Испания и Германия“. Тя ще се проведе на 2 април от 10:00 часа в залата на ул. „Оборище“ №5 в София. Целта на инициативата е споделяне на професионален опит и добри практики в строително-инвестиционния процес в държавите от Европейския съюз. Събитието ще предостави платформа за обмен на информация и дискусия относно различните национални изисквания при практикуването на архитектурната професия.

Кръглата маса ще бъде открита от Андрей Цеков, министър на регионалното развитие и благоустройство и Николай Нанков, председател на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в Народното събрание. На събитието са поканени главният архитект на СО Здравко Здравков, зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Веселина Терзийска, зам.-министрите по образованието и науката, народни представители, експерти ,представители на бранша и други.

Представители на държавната администрация и водещи експерти от Испания и Германия ще споделят успешни практики за намаляване на административната тежест и усъвършенстване на инвестиционния процес.

Водещи лектори ще бъдат:

Арх. Иняки Карнисеро – Генерален секретар по „Градоустройство, жилищно строителство и архитектура“ в Министерството на жилищното строителство и градоустройството в Испания. Арх. Марта Вал-Лосера Феран – Президент на Висшия съвет на асоциациите на архитектите на Испания (CSCAE). Мария Долорес Галан – правен съветник на CSCAE. Арх. Гуим Коста Калсамилия – Президент на Официалната асоциация на архитектите в Каталуния. Арх. инж. Аксел Хайнрих Мутерт – Вицепрезидент на Федералния съюз на архитектите в Германия. Арх. инж. Андреас Раутерберг – Изпълнителен директор на Камара на архитектите в Долна Саксония.

Кръглата маса е част от Международните дни на европейската регулирана професия архитект в София. Пълната програма тук.

Снимка: КАБ

Related Articles

Избраха изпълнител за доставката на 7 електрически влака

Министерството на транспорта и съобщенията избра изпълнител за доставката на 7 двуетажни електрически влака. Те ще бъдат закупени със средства по Плана за възстановяване...

Одобриха визията за новата многофункционална зала в Казанлък

Проектанти на спортното съоръжение са "Киряков Архитекти" Одобриха визията и функционалността на новата спортна зала, която предстои да бъде изградена в Казанлък. На обсъждането на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ