30 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Международна кръгла маса: „Практикуване на професията Архитект в Испания и Германия“

Камарата на архитектите в България организира Международна кръгла маса на тема „Практикуване на професията Архитект в Испания и Германия“. Тя ще се проведе на 2 април от 10:00 часа в залата на ул. „Оборище“ №5 в София. Целта на инициативата е споделяне на професионален опит и добри практики в строително-инвестиционния процес в държавите от Европейския съюз. Събитието ще предостави платформа за обмен на информация и дискусия относно различните национални изисквания при практикуването на архитектурната професия.

Кръглата маса ще бъде открита от Андрей Цеков, министър на регионалното развитие и благоустройство и Николай Нанков, председател на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в Народното събрание. На събитието са поканени главният архитект на СО Здравко Здравков, зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Веселина Терзийска, зам.-министрите по образованието и науката, народни представители, експерти ,представители на бранша и други.

Представители на държавната администрация и водещи експерти от Испания и Германия ще споделят успешни практики за намаляване на административната тежест и усъвършенстване на инвестиционния процес.

Водещи лектори ще бъдат:

Арх. Иняки Карнисеро – Генерален секретар по „Градоустройство, жилищно строителство и архитектура“ в Министерството на жилищното строителство и градоустройството в Испания. Арх. Марта Вал-Лосера Феран – Президент на Висшия съвет на асоциациите на архитектите на Испания (CSCAE). Мария Долорес Галан – правен съветник на CSCAE. Арх. Гуим Коста Калсамилия – Президент на Официалната асоциация на архитектите в Каталуния. Арх. инж. Аксел Хайнрих Мутерт – Вицепрезидент на Федералния съюз на архитектите в Германия. Арх. инж. Андреас Раутерберг – Изпълнителен директор на Камара на архитектите в Долна Саксония.

Кръглата маса е част от Международните дни на европейската регулирана професия архитект в София. Пълната програма тук.

Снимка: КАБ

Related Articles

През уикенда: Ретро влак по пътя на теснолинейката Септември – Велинград

Влак с ретро вагони пътува събота и неделя през юли по маршрута от гара Септември до гара Велинград и Цветино, съобщиха от пресцентъра на...

„Архитектурният дух на Варна“ – четвърто издание на изложбата в галерия „Арт Маркони“

„Архитектурният дух на Варна” е мотото на четвъртото издание на изложбата, която всяка година галерия „Арт Маркони” и художниците, с които работи, посвещава на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ