34 C
Пловдив
петък, юли 12, 2024

Международен архитектурен конкурс „Kaira Looro“ за детска къща в Сенегал

Стартира поредното издание на Международния архитектурен конкурс „Kaira Looro“.

Състезанието е отворено за студенти и млади архитекти с цел откриване на нови таланти и приемане на устойчиви модели на архитектура с хуманитарна цел за подобряване на условията на живот в развиващите се страни. Предизвикателството на изданието през 2022 г. е да се проектира „Къща за деца“ в Сенегал, като топло и приветливо място, където дейностите, насочени към предотвратяване на недохранването на децата, могат да се извършват в селска среда. Днешните деца са лидерите на утрешния ден; да им позволим да се развиват правилно е от съществено значение за изграждането на по-добро бъдеще, казват организаторите.

За победителите са предвидени парични награди, стаж и строителство, избрани от международно жури, съставено от престижни архитектурни фирми.

Крайният срок за подаване на документи е 13-ти юни 2022 г. Проектите ще се оценяват от 27 юни до 3 юли, а победителите ще станат ясни на 11 юли 2022 г.

Related Articles

Община Калояново с проект за подмяна на уличното осветление

Енергийно-ефективна реконструкция на уличното осветление във всички населени места на територията й започва Община Калояново. Дейностите са по проект “Подкрепа за енергийно ефективни системи...

Проучване на Европейската градска инициатива

От какво се нуждаят градовете, е въпросът на Европейската градска инициатива (EUI) в ново проучване за предизвикателствата в големите населени места. Планирано за провеждане...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ