8 C
Пловдив
четвъртък, декември 7, 2023

Международен архитектурен конкурс „Kaira Looro“ за детска къща в Сенегал

Стартира поредното издание на Международния архитектурен конкурс „Kaira Looro“.

Състезанието е отворено за студенти и млади архитекти с цел откриване на нови таланти и приемане на устойчиви модели на архитектура с хуманитарна цел за подобряване на условията на живот в развиващите се страни. Предизвикателството на изданието през 2022 г. е да се проектира „Къща за деца“ в Сенегал, като топло и приветливо място, където дейностите, насочени към предотвратяване на недохранването на децата, могат да се извършват в селска среда. Днешните деца са лидерите на утрешния ден; да им позволим да се развиват правилно е от съществено значение за изграждането на по-добро бъдеще, казват организаторите.

За победителите са предвидени парични награди, стаж и строителство, избрани от международно жури, съставено от престижни архитектурни фирми.

Крайният срок за подаване на документи е 13-ти юни 2022 г. Проектите ще се оценяват от 27 юни до 3 юли, а победителите ще станат ясни на 11 юли 2022 г.

Related Articles

Площад „Света Неделя“ става пешеходен

Площад "Света Неделя" в столицата става пешеходна зона. Това съобщи лидерът на „Спаси София“ и общински съветник Борис Бонев във Фейсбук. Паркингът и една от...

Президентът Радев открива българския павилион на КОП 28 в Дубай

Страната ни за първи път е на Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата Президентът Румен Радев открива днес павилиона,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ