22 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Международен архитектурен конкурс „Kaira Looro“ за детска къща в Сенегал

Стартира поредното издание на Международния архитектурен конкурс „Kaira Looro“.

Състезанието е отворено за студенти и млади архитекти с цел откриване на нови таланти и приемане на устойчиви модели на архитектура с хуманитарна цел за подобряване на условията на живот в развиващите се страни. Предизвикателството на изданието през 2022 г. е да се проектира „Къща за деца“ в Сенегал, като топло и приветливо място, където дейностите, насочени към предотвратяване на недохранването на децата, могат да се извършват в селска среда. Днешните деца са лидерите на утрешния ден; да им позволим да се развиват правилно е от съществено значение за изграждането на по-добро бъдеще, казват организаторите.

За победителите са предвидени парични награди, стаж и строителство, избрани от международно жури, съставено от престижни архитектурни фирми.

Крайният срок за подаване на документи е 13-ти юни 2022 г. Проектите ще се оценяват от 27 юни до 3 юли, а победителите ще станат ясни на 11 юли 2022 г.

Related Articles

НКЖИ и БДЖ прехвърлят имоти в полза на община Пловдив

Кметът на Пловдив Костадин Димитров подписа споразумението с НКЖИ за прехвърляне на имоти от държавната компания в полза на община Пловдив. Допълнителното споразумение е гласувано...

Варна: Предстои ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни

Предстои основен ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни хора „Гергана“ във Варна, информират от администрацията. Проектът ще се финансира с европейски средства...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ