24 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Международен архитектурен конкурс „Kaira Looro“ за детска къща в Сенегал

Стартира поредното издание на Международния архитектурен конкурс „Kaira Looro“.

Състезанието е отворено за студенти и млади архитекти с цел откриване на нови таланти и приемане на устойчиви модели на архитектура с хуманитарна цел за подобряване на условията на живот в развиващите се страни. Предизвикателството на изданието през 2022 г. е да се проектира „Къща за деца“ в Сенегал, като топло и приветливо място, където дейностите, насочени към предотвратяване на недохранването на децата, могат да се извършват в селска среда. Днешните деца са лидерите на утрешния ден; да им позволим да се развиват правилно е от съществено значение за изграждането на по-добро бъдеще, казват организаторите.

За победителите са предвидени парични награди, стаж и строителство, избрани от международно жури, съставено от престижни архитектурни фирми.

Крайният срок за подаване на документи е 13-ти юни 2022 г. Проектите ще се оценяват от 27 юни до 3 юли, а победителите ще станат ясни на 11 юли 2022 г.

Related Articles

Търси се решение за спасяване на Боянското блато

Идеята е естествена влажна зона да се обособи като градски парк Гражданската група в защита на Боянското блато заедно с екип от МОСВ обсъждат мерки...

Над 180 фирми от Европа и Азия ще участват в Архитектурно-строителна седмица 2024

След броени дни- на 3 април се открива мащабното за строителния сектор изложение Архитектурно-строителна седмица. До 6 април в залите на Интер Експо Център...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ