21 C
Пловдив
неделя, октомври 1, 2023

Мащабни ремонти на центъра на Асеновград

Реализацията на мащабен проект за благоустрояването на централната зона и площад „Акад. Николай Хайтов“ върви по график в Асеновград. Общата стойност на дейностите е 4 313 813,86 лева, която е 100% безвъзмездна финансова помощ. Европейското финансиране е 3 666 741,78 лева, а национално съфинансиране – 647 072,08 лева.

Ще се ремонтира централната част на Асеновград, ще се обновят и трите площадни нива, като най-важно е второто – плочата над бившия търговски център. Тя ще бъде изцяло разрушена, тъй като е компрометирана и опасна. На нейно място ще се положи нова плоча, върху която ще се изградят постоянна открита сцена с обслужваща сграда, алпинеуми и амфитеатрална зона за отдих. Планира се подмяна на настилки, цялостно отводняване, ново улично и площадково осветление, включително осветяване на околните обществени сгради – Градска библиотека „Паисий Хилендарски“, Общинска администрация и РУ на МВР.

Ще бъдат изградени система за видеонаблюдение, цялостно озеленяване на новооформените паркови площи, поливна система и съоръжения, осигуряващи достъпност за хората с увреждания.

Related Articles

Строят изложбена зала към Историческия музей в Свиленград

Нова сграда ще увеличи експозиционната част на Историческия музей в Свиленград. Едноетажната постройка ще е в двора на музея до съществуващата сграда, като ще...

Ремонтират художествената галерия в Кюстендил

Община Кюстендил, в партньорство със Столична община и Националната художествена академия (НХА), участват в проект за цялостен ремонт на съществуващата база на галерията "Владимир...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ