24 C
Пловдив
вторник, октомври 3, 2023

Мащабни ремонти на стадиона и театъра започват в Кюстендил

В средата на месец октомври започва ремонт на базата на стадион „Осогово“ в Кюстендил“, информират от администрацията в града. Съоръжението ще бъде обновено с 3 милиона лева, отпуснати от правителството. Предвижда се саниране на комплекса .

Ще бъдат обновени фасадите на стадиона, ще се подмени дограмата на тренировъчните зали. Поставени ще бъдат изолации на таваните, а всички електрически табла ще бъдат ремонтирани. Ще има и нова сауна за спортистите, с минерална вода.

Вече и сключен и договор за ремонт на сградата на театъра в града, като има и авансово плащане по него. Плановете са по време на ковидкризата да бъде ремонтирано това ключово звено за кюстендилската култура. Театърът в Кюстендил не работи от края на март.

Близо 6 млн.лв. са необходимите средства за реализиране на проекта. Около 3 милиона лева е безвъзмездната финансова помощ от оперативна програма „Региони в растеж“, а Община Кюстендил трябва да осигури съфинансиране.

Проектът включва реконструкция и обновяване на сградата на театъра, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и подобряване на достъпа на лица с увреждания.

Предвижда се също реорганизация на паркинга, подмяна на плочки, поставяне на декоративно осветление, изграждане на фонтани и места за парков и градински шах на пространството пред театъра.

Related Articles

Шест нови електробуса пуснаха пробно по линиите във Варна

Шест от новите електробуси вече са пуснати в експлоатация пробно по варненските улици, предаде БНР. Те се движат от няколко дни по две от...

Община Балчик изгражда спортни обекти чрез местни инициативни групи

До края на годината Община Балчик ще изпълни втора част от проекта за изграждане на Спортен комплекс „Балик“, финансиран по Програмата за морско дело...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ