14 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Масово спират продажбите на имоти „на зелено”

Строители масово спират продажбите „на зелено”, показва бърза проверка на пазара на имоти. Заради поскъпването на строителните материали все повече предприемачи се отказват от сделки преди завършване на сградите, информира nova.bg.

Ако тенденцията се запази брокери не изключват това да доведе до дефицит на имоти, особено в големите градове и столицата. Ограничаването на предлагането на пазара от своя страна допълнително ще вдигне цените на недвижимостите.

Всеки ръст в цените на суровините и материалите бързо се отразява и в цената на жилищата заради инфлацията. Цените във всички големи градове се увеличават – като в Пловдив, София и Бургас ръстът за година е около 20%.

Новото строителство е поскъпнало с между 20 и 50%, показва статистиката, както и анализите в бранша. Така за предприемачите става все по-трудно да предвидят финалната цена на една сграда. Поради тази причина фирмите масово спират продажбите „на зелено”.

Related Articles

Започва кампанията „Хижа на годината” 2024

На 15 май 2024 г. е пресконференцията и официалният старт на кампанията „Хижа на годината” 2024. На събитието по инициатива на 360mag.bg и Български...

Обсъдиха разширяването на Столичния околовръстен път от бул. България“ до АМ „Струма“

Необходимите действия във връзка с разширяването на Столичния околовръстен път между бул. „България“ и автомагистрала „Струма“ обсъдиха на среща министърът на регионалното развитие и...

Русе ще има нов парк

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ