9 C
Пловдив
четвъртък, декември 7, 2023

Масово спират продажбите на имоти „на зелено”

Строители масово спират продажбите „на зелено”, показва бърза проверка на пазара на имоти. Заради поскъпването на строителните материали все повече предприемачи се отказват от сделки преди завършване на сградите, информира nova.bg.

Ако тенденцията се запази брокери не изключват това да доведе до дефицит на имоти, особено в големите градове и столицата. Ограничаването на предлагането на пазара от своя страна допълнително ще вдигне цените на недвижимостите.

Всеки ръст в цените на суровините и материалите бързо се отразява и в цената на жилищата заради инфлацията. Цените във всички големи градове се увеличават – като в Пловдив, София и Бургас ръстът за година е около 20%.

Новото строителство е поскъпнало с между 20 и 50%, показва статистиката, както и анализите в бранша. Така за предприемачите става все по-трудно да предвидят финалната цена на една сграда. Поради тази причина фирмите масово спират продажбите „на зелено”.

Related Articles

Откриха обновения жп участък между Пристанище Бургас и гара Владимир Павлов

Обновеният железопътен коловоз, свързващ Пристанище Бургас с гара Владимир Павлов, е вече официално открит. Стойността на ремонтните дейности е в размер на близо 5...

Ремонтът на пречиствателна станция „Ясна поляна“ ще приключи в края на 2024-а

Аварийната реконструкция на пречиствателната станция на язовир „Ясна поляна“ ще приключи в края на следващата година. Това обявиха на съвместен брифинг областният управител на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ