16 C
Пловдив
събота, юни 10, 2023

Масово спират продажбите на имоти „на зелено”

Строители масово спират продажбите „на зелено”, показва бърза проверка на пазара на имоти. Заради поскъпването на строителните материали все повече предприемачи се отказват от сделки преди завършване на сградите, информира nova.bg.

Ако тенденцията се запази брокери не изключват това да доведе до дефицит на имоти, особено в големите градове и столицата. Ограничаването на предлагането на пазара от своя страна допълнително ще вдигне цените на недвижимостите.

Всеки ръст в цените на суровините и материалите бързо се отразява и в цената на жилищата заради инфлацията. Цените във всички големи градове се увеличават – като в Пловдив, София и Бургас ръстът за година е около 20%.

Новото строителство е поскъпнало с между 20 и 50%, показва статистиката, както и анализите в бранша. Така за предприемачите става все по-трудно да предвидят финалната цена на една сграда. Поради тази причина фирмите масово спират продажбите „на зелено”.

Related Articles

Възлагат на НИНКН проект на План за опазване и управление за Стария Несебър

Предстои приемане на Стратегия за културното наследство на Общината На заседание в Министерство на културата представиха „Стратегия за културно наследство на Община Несебър“. Според анализа...

Божествен лик се появи при градежа на новия храм в „Тюлбето“

Напредва строителството на новия православен храм в местността „Тюлбето“ край Казанлък. Инициатори на начинанието са журналистът Мартин Карбовски и екипът му. Градежът на духовната...

АПИ с ново ръководство

- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ