Малки пластики с ефект на инсталации представя наш скулптор

Изложбата на Георги Донов е в галерията на Съюза на българските художници в София

0

Инсталациите добиват все по-голяма популярност като елемент на градската среда. Виждаме ги в обществени пространства, паркове и зони за социални срещи и контакти. В повечето случаи параметрите им са внушителни, но има творци, които постигат ефект и в по-малките мащаби.

Георги Донов е един от нестандартните български скулптори, постигащ дори при малките обекти ефект на инсталация. Творбите му са концептуални, съчетаващи поетични чувства, ирония и социален патос. Чрез тях артистът смело се наместват в градската среда, провокирайки с идеите си, с нестандартните форми и материали. Негова изложба се открива днес 10.09.2021 в галерията на СБХ на „Шипка“№6 в София и ще продължи до 29.09.2021.

                   ВИЗИТКА

Георги Донов е роден през 1961г. в София. Завършва скулптура в Художествената академия при проф. Любомир Прахов през 1992-а. Същата година е неговата първа самостоятелна изложба в галерия „Сапио“ в София.

От тогава той представя изкуството си в многобройни самостоятелни и групови изложби – в Националната галерия, в галерията на Съюза на българските художници – „Шипка“ 6, в СГХГ, XXL, Арт алея, „Леседра“, „Сезони“, на фестивала „Аполония“ и др.

Георги Донов е автор на скулптурния портрет на Джон Атанасов, подарен от президента на България Румен Радев на Университета на Кипър през 2017 г.

 

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си