23 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Мадан започва да развива минен туризъм

Община Мадан стартира проект за минен туризъм, който се реализира съвместно с гръцката община Пилеа-Хортиатис, университетите в Ксанти и Солун, както и Минно-геоложкия университет в София.

Идеята е минното селище да стане по-привлекателно място за туристи чрез минно-познавателния туризъм, подпомагащ развитието и на другите форми, като например екотуризъм.

Предвидените дейности на проекта са: реконструкция и рехабилитация на музея по минно дело и рудодобив в Мадан, превръщане на закритата мина в подземен музей, облагородяване на инфраструктурата в зоната, ремонт и рехабилитация на Кристалната зала в Мадан, рехабилитация и обезопасяване на пещера „Шаренка“.

Related Articles

Нощ на индустрията в Стара Загора среща работодатели и младежи

Нощ на индустрията предстои в Стара Загора. Първото по рода си събитие цели да осигури директна връзка между работодателите и всички желаещи да се...

Започва ремонт на 140 спирки на градския транспорт във Варна

Община Варна започва обновяване на 140 спирки на градския транспорт. Дейностите включват почистване, измиване и отстраняване на счупени покрития на спиркозаслоните, информират от администрацията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ