11 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Лято 2023: Подобриха инфраструктурата на Слънчев бряг с над 1.5 млн. лв.

Успешно са приключени строително ремонтните дейностив зона „Изток“ на курортния комплекс, като са изградени нови тротоарни настилки. Извършено е асфалтиране на улици във вътрешността на комплекса, положена е нова маркировка, подменени се осветителни тела.

Крайбрежната алея, централната алея до хотел „Кубан“ и улица „Първа“ също са реновирани. Възстановени са и настилките до и около спирки на обществения транспорт. Направено е разширение на пътя зад хотел „Перла“.

Дружеството, собственик и оператор на инфраструктурата в курорта, е инвестирало над 1.5 милиона лева в инфраструктурата в комплекса за настоящия сезон. Средствата за озеленяване, обезпаразитяване и паркоподдържане са в размер на 360 000 лв.

За ремонтите на асфалтови настилки са вложени над 210 000 лв., а за ремонт на стари и полагане на нови тротоари на 11 локации в район „Север“ и район „Юг“ – 250 000 лв.

Паркирането в синя зона в комплекса, чийто капацитет е увеличен, остава без промяна от миналата година – 2.50 лв. на час и ще се заплаща след 1 юни 2023 г.

Related Articles

Пускат билети за празничната теснолинейка на 3 март

ще пътува от гара Септември до Якоруда и от Якоруда до гара Септември за отбелязване на Националния празник за освобождението на България...

Започва строителствотото на 7 пътни съоръжения в Старозагорско

6 надлеза и 1 подлез ще бъдат изградени на територията на Община Стара Загора. Това съобщи генералният директор на НКЖИ инж. Мария Генова по...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ