30 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Лято 2023: Подобриха инфраструктурата на Слънчев бряг с над 1.5 млн. лв.

Успешно са приключени строително ремонтните дейностив зона „Изток“ на курортния комплекс, като са изградени нови тротоарни настилки. Извършено е асфалтиране на улици във вътрешността на комплекса, положена е нова маркировка, подменени се осветителни тела.

Крайбрежната алея, централната алея до хотел „Кубан“ и улица „Първа“ също са реновирани. Възстановени са и настилките до и около спирки на обществения транспорт. Направено е разширение на пътя зад хотел „Перла“.

Дружеството, собственик и оператор на инфраструктурата в курорта, е инвестирало над 1.5 милиона лева в инфраструктурата в комплекса за настоящия сезон. Средствата за озеленяване, обезпаразитяване и паркоподдържане са в размер на 360 000 лв.

За ремонтите на асфалтови настилки са вложени над 210 000 лв., а за ремонт на стари и полагане на нови тротоари на 11 локации в район „Север“ и район „Юг“ – 250 000 лв.

Паркирането в синя зона в комплекса, чийто капацитет е увеличен, остава без промяна от миналата година – 2.50 лв. на час и ще се заплаща след 1 юни 2023 г.

Related Articles

Ремонтът на Дунав мост върви по план

В ход е планираният ремонт на Дунав мост. Както бяха направени предварителните разчети за месеца строителните работи се изпълняват без спиране на движението, а...

Община Опака проучва нагласите на жителите за разделно събиране на отпадъци

Община Опака провежда проучване сред жителите на региона с цел разработване на бъдещ проект. Анкетата е по процедура „Мерки за изграждане, разширяване и/или надграждане...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ