24 C
Пловдив
вторник, октомври 3, 2023

Лято 2021: Активни улични ремонти в София

Стартира ремонтът на ул. „Първа българска армия“ в София. Строителните дейности включват и подмяна на инженерните мрежи, ще се изгради нова асфалтова настилка, тротоари, улично осветление и нова захранваща кабелна мрежа. Предвидено е изграждане на цялостно отводняване на пътните платна и тротоарите с необходимия брой улични оттоци и нови канали, което ще даде възможност за осигуряване на нормални условия за отводняване на пътното платно и прилежащите терени.

За да се гарантира достъпна среда, при пешеходните пресичания са предвидени понижения на бордюрите и тротоарните настилки. Специално внимание е отделено на достъпната среда в зоната на спирките, с ясно обозначаване на тактилните ивици и влагане контрастна по цвят настилка в зоната на стоянките на спирките.

За подобряване безопасното пешеходно пресичане при ул. „София”, ул. „Ком“ и ул. “Емборе“ ще бъдат изградени повдигнати и осветени пешеходни пътеки тип „Зебра”. Предвидено е обособяване на места за контейнерите за сметосъбиране.

По време на ремонтните дейности ще бъде изпълнен и проект за засаждане на дървета от вида кълбовиден шестил, иглослистни дървета и храсти, както и ще бъде направена реконструкция на същестуващите зелени площи в зоната на обекта.

Строителството започва в два участъка от река Суходолска до ул. „Нешо Бончев“ и от ул. „София“ до ул. „Мара Бунева“. За периода на ремонтите е въведена нова организация на движението.

Related Articles

Приключи ремонтът на Планетариума в Смолян

Ремонтните дейности на Планетариума в Смолян приключиха, съобщиха от пресцентъра на общината. В следващите дни ще поискаме приемателна комисия на база, на която сградата...

Община Плевен с проект за обновяване на парка около Историческия музей

Община Плевен разработи инвестиционен проект за обновяване на парка на Регионалния исторически музей. Дейностите включват изграждането на амфитеатър и пристрояване на гримьорни, създаване на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ