8 C
Пловдив
понеделник, април 22, 2024

Лято 2021: Активни улични ремонти в София

Стартира ремонтът на ул. „Първа българска армия“ в София. Строителните дейности включват и подмяна на инженерните мрежи, ще се изгради нова асфалтова настилка, тротоари, улично осветление и нова захранваща кабелна мрежа. Предвидено е изграждане на цялостно отводняване на пътните платна и тротоарите с необходимия брой улични оттоци и нови канали, което ще даде възможност за осигуряване на нормални условия за отводняване на пътното платно и прилежащите терени.

За да се гарантира достъпна среда, при пешеходните пресичания са предвидени понижения на бордюрите и тротоарните настилки. Специално внимание е отделено на достъпната среда в зоната на спирките, с ясно обозначаване на тактилните ивици и влагане контрастна по цвят настилка в зоната на стоянките на спирките.

За подобряване безопасното пешеходно пресичане при ул. „София”, ул. „Ком“ и ул. “Емборе“ ще бъдат изградени повдигнати и осветени пешеходни пътеки тип „Зебра”. Предвидено е обособяване на места за контейнерите за сметосъбиране.

По време на ремонтните дейности ще бъде изпълнен и проект за засаждане на дървета от вида кълбовиден шестил, иглослистни дървета и храсти, както и ще бъде направена реконструкция на същестуващите зелени площи в зоната на обекта.

Строителството започва в два участъка от река Суходолска до ул. „Нешо Бончев“ и от ул. „София“ до ул. „Мара Бунева“. За периода на ремонтите е въведена нова организация на движението.

Related Articles

Обсъждат концепцията за подобряване на транспортната свързаност в Софийска област

На 22 април в 3 общини на Софийска област ще се проведат срещи за подобряването на транспортната свързаност в региона. Обществените обсъждания на концепцията...

Лифт до крепостта „Патмос“ става обект от първостепенно значение за Ардино

Общинските съветници в Ардино гласуваха предложението на кмета инж. Изет Шабан кабинковият лифт от с. Стар Читак до крепостта "Патмос" да бъде обявен за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ