15 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Луксозна двуезична книга за архитектурата на България през ХХ век излезе от печат

Излезе от печат книгата „Архитектурни образи – България през втората половина на ХХ век“, том I. Луксозното двуезично издание с твърди корици е на български и английски език.

Книгата е събрала гледните точки на седем изследователи за знакови архитектурни обекти от втората половина на ХХ век в България. Автори на „Архитектурни образи – България през втората половина на ХХ век“, са доц. д-р арх. Мария Давчева, доц. д-р арх. Стела Ташева, доц. д-р арх. Велина Панджарова, д-р арх. Радосвета Кирова-Делчева, д-р арх. Ива Стоянова, арх. Нина Толева-Новак и арх. Пламена Георгиева.

Фокусът в подбора и анализа им пада на връзката между архитектурата и околната среда – градска или природна. Целево е потърсена популяризация на по-рядко коментирани сгради и структури, без да се претендира за изчерпателност на примерите. Книгата е издадена от „Мио Дизайн“ ООД.

Related Articles

Варна: Монтират нова чешма с минерална вода в кв. „Младост“

Предстои в конструкцията да се вгради и барелеф на Капитан Петко войвода Конструкцията на нова чешма с минерална вода е монтирана в кв. "Младост" във...

Резултати от конкурса за концепция за оформление на зала 1 в Дома на архитекта в София

Журито не присъди първо място, а излъчи две втори и една трета награда Ясно е класирането в конкурса за концепция за художествено-пространствено оформление на зала...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ