13 C
Пловдив
неделя, април 14, 2024

Лом инвестира 30 млн. лв. в инфраструктурни обекти

30 млн. лв. инвестира община Лом в инфраструктурни обекти през следващите 2 години. Финансирането се осигурява от държавния бюджет за изпълнението на четири важни за града и кметствата проекти. Това са изграждането на нов гравитачен водопровод от Добри дол до Лом, основен ремонт на пътя Лом-Комощица, водоснабдяване на Трайково и втори етап от реконструкцията на водопровода в с. Замфир.

Очаква се изпълнението на тези проекти да започне още тази година. Общината кандидатства за финансиране на „Комбинирана концепция за интегрирани териториални инвестиции на територията на общините Лом, Димово и Оряхово“, като в общинския бюджет за годината са заложени над 324 000 лв.

Концепцията предвижда основен ремонт на републиканския път в участъка от Добри дол до Долни Цибър, включително и общинския път за Станево. Този проект включва и улиците „Ал. Стамболийски“, „Пристанищна“ и „Ковачишка“. Реконструкцията ще бъде извършена от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Община Лом ще участва с проекти за основен ремонт на градски улици, устойчива градска мобилност на града, съхранение и развитие на културно-историческото наследство и популяризиране на устойчиви форми на туризъм. За изпълнението на тези проекти АПИ и община Лом кандидатстват за финансиране по Програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027 г. Бюджетът на Лом за тази година е почти 45,5 млн. лв.

Related Articles

Откриха 4 зарядни станции за електромобили в Свиленград

Свиленград вече разполага с инсталация за производство на електроенергия от възобновяеми източници и четири зарядни станции за електромобили. Съоръженията се намират на паркинга на...

Археологически комплекс „Долината на тракийските царе“ посреща туристи

Представя по иновативен начин тракийската култура и изкуство Археологическият комплекс „Долината на тракийските царе“ се намира в град Шипка, а в непосредствена близост до него...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ