24 C
Пловдив
понеделник, юли 22, 2024

Летище София откри процедура за идеен и технически проекти за ремонта на Терминал 2

Летище София търси проектант за ремонт и обновяване на Терминал 2. Обяви тръжна процедура за изработване на идеен и технически проекти за реализация на строително-ремонтните дейности.

Предвидено е процедурата по избор да се извърши на два етапа.

За първоначалния подбор всички желаещи могат да подадат документи за участие , публикувани в сайта на летището. Срокът за това до 15 декември.

След преглед и подбор на документите, одобрените участници ще имат срок до 23 декември да подадат своите ценови оферти. Общата стойност на договора ще бъде обявена след като бъде избран изпълнител.

Реконструкцията на Терминал 2 на столичното летище е част от стратегията за петзвездно пътническо преживяване. Едновременно с това е и стъпка за подобряване на ефективността и насочване на целия пътнически трафик от първи към втори терминал.

От Летище София припомнят, че до 2030 г. ще бъде изграден и пуснат в експлоатация напълно нов Терминал 3. Новото съоръжение радикално ще промени визията на аерогарата и качеството на пътуване.

Related Articles

Обновяват сградата на Драматично-кукления театър в Хасково

Община Хасково подписа договор с МРРБ за финансиране на изпълнение на инвестиция „Енергийно обновяване на сградата на Драматично-куклен театър „Иван Димов“ на стойност 1...

Уличното осветление в Стара Загора ще харчи с 30% по-малко еленергия

Община Стара Загора бе одобрена по процедурата „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“ с проект в размер на 1 млн. и 960...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ