1 C
Пловдив
неделя, декември 10, 2023

Летище София откри процедура за идеен и технически проекти за ремонта на Терминал 2

Летище София търси проектант за ремонт и обновяване на Терминал 2. Обяви тръжна процедура за изработване на идеен и технически проекти за реализация на строително-ремонтните дейности.

Предвидено е процедурата по избор да се извърши на два етапа.

За първоначалния подбор всички желаещи могат да подадат документи за участие , публикувани в сайта на летището. Срокът за това до 15 декември.

След преглед и подбор на документите, одобрените участници ще имат срок до 23 декември да подадат своите ценови оферти. Общата стойност на договора ще бъде обявена след като бъде избран изпълнител.

Реконструкцията на Терминал 2 на столичното летище е част от стратегията за петзвездно пътническо преживяване. Едновременно с това е и стъпка за подобряване на ефективността и насочване на целия пътнически трафик от първи към втори терминал.

От Летище София припомнят, че до 2030 г. ще бъде изграден и пуснат в експлоатация напълно нов Терминал 3. Новото съоръжение радикално ще промени визията на аерогарата и качеството на пътуване.

Related Articles

Възможност: 1 млрд. за общините, ако държавата им преотстъпи 1/5 от подоходния данък

Преотстъпването от страна на държавата на 1/5 от приходите от подоходното облагане към общините би довело до допълнителен ресурс за регионите в рамките на...

Обнародвано: Нови цени на часовата ставка за проектантски услуги

Увеличението влиза в сила от 1 януари 2024 г. В новия брой 100 на Държавен вестник са обнародвани промените в Методиката за определяне на размера...

КАТ с нова акция по пътищата

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ