14 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Летище Бургас открива летния сезон с полети до три полски града

Летище Бургас ще открие летния туристически сезон с полети до три полски града – Варшава, Гданск и Краков, съобщиха от пресцентъра на аеропорта. Началните дати са от април и ще продължат до края на октомври.

До Варшава ще има полети четири пъти седмично, до Гданск – два пъти седмично, всеки вторник и събота, до Краков – три пъти седмично – вторник, четвъртък и неделя.

От април ще има полети и до Будапеща (Унгария), Виена (Австрия), Лондон, Лутън (Великобритания). Трите полски дестинации са поредна заявка за все по-силните предпочитания на туристите от Полша към южните ни черноморски курорти след исторически големия брой пристигнали гости от тази държава през миналата година.

През 2021 година обслужените пътници от тази страна са 26 на сто от общия брой преминали през летището.

Концесионерът на Летище Бургас ще положи всички усилия за по-нататъшното увеличаване на дестинациите, особено в тези времена на негативна перспектива за туризма, вследствие на конфликта между Русия и Украйна.

Related Articles

Започва строителствотото на 7 пътни съоръжения в Старозагорско

6 надлеза и 1 подлез ще бъдат изградени на територията на Община Стара Загора. Това съобщи генералният директор на НКЖИ инж. Мария Генова по...

Започна подготовка за мащабен ремонта на Доходното здание в Русе

Доходното здание в Русе, което е архитектурна, художествена и историческа недвижима културна ценност от национално значение, ще бъде ремонтирано и реставрирано за сумата от...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ