26 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Летище Бургас открива летния сезон с полети до три полски града

Летище Бургас ще открие летния туристически сезон с полети до три полски града – Варшава, Гданск и Краков, съобщиха от пресцентъра на аеропорта. Началните дати са от април и ще продължат до края на октомври.

До Варшава ще има полети четири пъти седмично, до Гданск – два пъти седмично, всеки вторник и събота, до Краков – три пъти седмично – вторник, четвъртък и неделя.

От април ще има полети и до Будапеща (Унгария), Виена (Австрия), Лондон, Лутън (Великобритания). Трите полски дестинации са поредна заявка за все по-силните предпочитания на туристите от Полша към южните ни черноморски курорти след исторически големия брой пристигнали гости от тази държава през миналата година.

През 2021 година обслужените пътници от тази страна са 26 на сто от общия брой преминали през летището.

Концесионерът на Летище Бургас ще положи всички усилия за по-нататъшното увеличаване на дестинациите, особено в тези времена на негативна перспектива за туризма, вследствие на конфликта между Русия и Украйна.

Related Articles

Въвеждат обходни маршрути заради модернизацията на първокласния път Мездра – Ботевград

Във връзка с предстоящото затваряне на първокласния път между Мездра и Лютидол на среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството с кметове и...

Изграждат съвременен младежки център в Пещера

В Пещера започна строителството на Младежки център. Целта е да се създаде модерна и достъпна инфраструктура, отговаряща на нуждите и интересите на младите хора...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ