16 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Ларс Петерсон е новият главен изпълнителен директор на VELUX Group

VELUX Group назначава Ларс Петерсон като нов главен изпълнителен директор на мястото на Дейвид Бригс, който се оттегля. Ларс Петерсон в момента е президент и главен изпълнителен директор на Hempel и ще се присъедини към компанията на 1-ви ноември 2022 г. Дотогава временно изпълняващ длъжността главен изпълнителен директор ще бъде Андерс Гьоцше, който е настоящ главен финансов директор.

Ларс Петерсон идва от позицията на президент и главен изпълнителен директор на Hempel – базирана в Дания глобална компания за производство на индустриални и корабни покрития. Преди това Петерсон е заемал висши управленски позиции в Inwido, шведски производител на прозорци и врати и в Tarkett – френски производител на подови настилки. От 2019 г. Ларс Петерсон е член на съвета на директорите в Dovista, част от VKR Holding.

„За мен е чест и съм много развълнуван, че ми беше дадена възможността да водя VELUX Group напред. Работя в индустрията за строителни материали от 20 години и очаквам с огромно нетърпение да помогна за осъществяването на амбициите, заложени в неотдавна обявената стратегия за разрастване на компанията, като същевременно и увеличим дейностите за развитие на устойчив бизнес“, каза Ларс Петерсон.

Related Articles

Старт: Първа копка на спортни зали за 7 млн. лева в Пловдив

Тренировъчният център за баскетбол и волейбол ще бъде в район „Западен” С церемония „Първа копка“ започва изграждането на две спортни зали с топла връзка в...

Строят изложбена зала към Историческия музей в Свиленград

Нова сграда ще увеличи експозиционната част на Историческия музей в Свиленград. Едноетажната постройка ще е в двора на музея до съществуващата сграда, като ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ