16 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Ландшафтен артист намери вдъхновение в пандемията

Френският ландшафтен артист Сейпи почерпи вдъхновение от кризата и пандемията от коронавирус за нов проект. Локацията е малко курортно градче в  Швейцарските Алпи, а творбата може да се види от въздуха. Самият артист пояснява, че тя представлява силует на  малко момиче, което е нарисувало с тебешир танцуващи хора в кръг, подобен на молекулата на коронавируса.

„Това ни напомня, че всички сме в една лодка в този труден момент и не трябва да се предаваме, а да се държим заедно“.

Истинското име на Сейпи е Гийом Льогро, а преводът на псевдонима му е съкращение на израза  „Кажи мир“. Нарекъл е творбата си „Отвъд кризата“, а уникалният графит върху трева е както винаги рисуван с тебеширена боя и дървени въглища. Признава, че идеята му е била да се погледне за времето отвъд проблема и да  подчертае, че трябва да останем заедно и да търсим връзка и хармония както по между си, така и с природата, земята и света като цяло.

Уникалната ландшафтна творба на Сейпи се простира на 3000 кв.м. Трайността на тревния графит зависи от капризите на времето и това колко бързо расте тревата. Предполага се, че ще може да бъде видяна и да издържи между две седмици и един месец. През 2019-а година Форбс включи артиста в класацията за 30-те най-влиятелните европейски личности  под 30 години в областта на изкуството и културата.

Related Articles

Започва рехабилитация на пътя Поленица – Джигурово

Един от натоварените пътни участъци в Община Сандански, основна транспортна връзка между селата Поленица и Джигурово, ще бъде цялостно ремонтиран и рехабилитиран. Проектът получи...

Строят изложбена зала към Историческия музей в Свиленград

Нова сграда ще увеличи експозиционната част на Историческия музей в Свиленград. Едноетажната постройка ще е в двора на музея до съществуващата сграда, като ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ