29 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

Кюстендил изгражда лифт до хълма Хисарлъка

Община Кюстендил започва проучвания за изграждане на ескалационно съоръжение, което да свързва централния площад „Велбъжд“ в града и средновековната крепост на хълма Хисарлъка. Това съобщи на пресконференция кметът Петър Паунов.

По думите му има възможност да започнат проектните проучвания, а в устройствения план на местността Хисарлъка е заложено такова решение.

Здачата на общинската администрация е за следващия туристически сезон да бъде предложено решение, което ще осигурява бърза и удобна връзка между планираните мероприятия на Хисарлъка и центъра на града.

„Това ще бъде тласък за туризма – удобство и атракцион. Целта ни е в началото на следващата година, на разумна цена, всеки да може да се качи или да слезе от хълма над града с такова съоръжение“, посочи още Паунов. Той коментира, че финансиране ще се търси чрез фонд „ФЛАГ“.

Related Articles

Детска зона за игра посветена на морската флора и фауна в комплекс „Ченгене скеле“

Нова детска зона за игра и отдих, която запознава малките с морето, морските обитатели и рибарския занаят е изградена в етногравския комплекс "Ченгене скеле"....

Въвеждат обходни маршрути заради модернизацията на първокласния път Мездра – Ботевград

Във връзка с предстоящото затваряне на първокласния път между Мездра и Лютидол на среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството с кметове и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ