15 C
Пловдив
понеделник, февруари 26, 2024

Кюстендил изгражда лифт до хълма Хисарлъка

Община Кюстендил започва проучвания за изграждане на ескалационно съоръжение, което да свързва централния площад „Велбъжд“ в града и средновековната крепост на хълма Хисарлъка. Това съобщи на пресконференция кметът Петър Паунов.

По думите му има възможност да започнат проектните проучвания, а в устройствения план на местността Хисарлъка е заложено такова решение.

Здачата на общинската администрация е за следващия туристически сезон да бъде предложено решение, което ще осигурява бърза и удобна връзка между планираните мероприятия на Хисарлъка и центъра на града.

„Това ще бъде тласък за туризма – удобство и атракцион. Целта ни е в началото на следващата година, на разумна цена, всеки да може да се качи или да слезе от хълма над града с такова съоръжение“, посочи още Паунов. Той коментира, че финансиране ще се търси чрез фонд „ФЛАГ“.

Related Articles

Несебър става част от международен туристически проект

Община Несебър започва работа по нов туристически проект - "TOURAL", който се изпълнява в рамките на Програма "Хоризонт Европа" с финансовата подкрепа на Европейския...

Община Смолян превръща изгоряло училище в Младежки център

Община Смолян планира да превърне изгорялата сграда на бившия техникум по дървообработване в Младежки център. Проектът, който вече е одобрен, ще се финансира със...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ