20 C
Пловдив
неделя, октомври 1, 2023

Кюстендил изгражда лифт до хълма Хисарлъка

Община Кюстендил започва проучвания за изграждане на ескалационно съоръжение, което да свързва централния площад „Велбъжд“ в града и средновековната крепост на хълма Хисарлъка. Това съобщи на пресконференция кметът Петър Паунов.

По думите му има възможност да започнат проектните проучвания, а в устройствения план на местността Хисарлъка е заложено такова решение.

Здачата на общинската администрация е за следващия туристически сезон да бъде предложено решение, което ще осигурява бърза и удобна връзка между планираните мероприятия на Хисарлъка и центъра на града.

„Това ще бъде тласък за туризма – удобство и атракцион. Целта ни е в началото на следващата година, на разумна цена, всеки да може да се качи или да слезе от хълма над града с такова съоръжение“, посочи още Паунов. Той коментира, че финансиране ще се търси чрез фонд „ФЛАГ“.

Related Articles

Пускат движението по бул. „Цар Освободител“ в София до края на седмицата

Очаква се до края на седмицата движението по жълтите павета да бъде възстановено, каза при последната проверка по столичния булеварo "Цар Освободител" зам.-кметът по...

Решено: Община Минерални бани събаря недовършения Културен дом

От община Минерални бани, хасковска област информират, че е взето решение недовършената сграда за Културен дом да бъде разрушена. Строителството на сградата е започнато...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ