24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Къщи край София по-евтини от гараж в столицата

Най-високите цени на имоти у нас са в София и Варна, следвани от Бургас и Пловдив, съобщи радио „Фокус“. Цените на имотите в столицата продължават да бележат ръст. Най-скъпите са в районите „Оборище“, „Лозенец“ и около Докторската градина. Средните стойности на квадратен метър в София са около 1800-2000 евро, толкова са и във Варна. Гаражите в централните части на столицата достигат и до 100 000 евро.

Цените на къщите извън София и в големите градове, които са подходящи за обитаване и не се налагат ремонти, са около 40-50 хиляди евро. Това кара не малко хора да преосмислят къде да си купят жилище, правейки компромис- да работят в столицата, но да живеят около нея.

Най-ниски са цените на имотите в Северозападна и Югозападна България – Видин, Монтана, Хасково, Кърджали, Ямбол. Цените там варират между 700 до 1000 евро на квадратен метър. Това е свързано с обезлюдяването на районите и ниското търсене, поясняват брокери.

Related Articles

Община Опака проучва нагласите на жителите за разделно събиране на отпадъци

Община Опака провежда проучване сред жителите на региона с цел разработване на бъдещ проект. Анкетата е по процедура „Мерки за изграждане, разширяване и/или надграждане...

КАБ алармира за неприемливи условия на обществена поръчка в Бургас

Камарата на архитектите в България (КАБ) настоява да бъде прекратена обществената поръчка за сключване на рамково споразумение за „Изработване и/или преработка на инвестиционни проекти...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ