Къде летуват архитектите?

0

Арх. Иван Трендафилов, председател на РК на КАБ – Варна: Разпускам най-добре с въдица в ръка

Активната ваканция за мен все още не е започнала. Досега ако съм си правел някакви почивки, те са били за по ден-два, и толкова. По-продължителен отдих все още не съм си давал. Аз съм страстен риболовец и обикновено всяка свободна минута я използвам да отмарям на някоя река, където мога да пусна и въдицата. Ходим по язовири, ловим и в морето, навсякъде, където чуем, че има риба. За мен това е начин за разпускане, едно приятно съчетаване на отдиха с хобито. Сега през август планирам една по-голяма разходка до Южна България. След това с приятели ще пообиколим реките из Странджа. Там смятаме да направим един по-дълъг риболовен тур – около седмица. А евентуално през септември, ако времето е благоприятно, ще пуснем въдици и в Гърция. За мен риболовът е най-добрият начин за разпускане.

 

 

 

Арх. Мартин Христов, РК на КАБ – Варна: Не мога да открадна време за ваканция

8-9--HristovКаквито и да са температурите навън и колкото и летовници да има във Варна, не съм на ваканционна вълна. Ангажиран съм изцяло освен с преките професионални проекти и с работата на КАБ. Като част от новото ръководство на Камарата с колегите имаме страшно много работа, планирали сме неща, поставили сме срокове и не се очертава време за отпуска. Трябва да се свърши голямо количество организационна работа и сега му е времето. Иначе аз съм любител на морето и не само защото живея край него. Дайвингът и подводната фотография са ми хоби. Заради тази страст пътувам на различни географски ширини, за да се гмуркам. Миналата година ходихме на дайвинг сафари в Египет. Това е различен тип почивка от традиционните екскурзии или круизи. Беше хубаво преживяване и съм доволен, че успяхме да го реализираме. Сега, за съжаление, регионът е неспокоен и не е за пътуване до там. Имам обаче спомените от миналата година.

 

 

 

Арх. Радко Тодоров, РК на КАБ – Пловдив: В Италия, Испания и Гърция се чувствам в свои води

8-9--RADKOПо принцип съм динамичен тип, пътувам много както по работа, така и за почивка. Навсякъде човек има какво да види, да научи и преживее. От всички дестинации по света обаче в Италия, Испания и Гърция се чувствам най-добре. Изключвам Лазурния бряг. Френската Ривиера не ме привлича толкова, защото каменистите плажове не са ми от любимите. Фен съм на дайвинга, кайсърфа и лодките. Затова Гърция е сред най-удобните и често посещавани от мен и семейството ми локации за спорт, релакс и забавления. Тази година сме избрали райско местенце на втория ръкав на Халкидики. Плаж с фин бледорозов пясък и тюркоазеносиня вода – така изглеждат най-хубавите брегове в Гърция. Дайвърите – хората, които се гмуркаме и разглеждаме дъното на морето, оценяваме природните дадености. За да имам перфектната ваканция, освен доброто място, имам нужда от компанията на приятели и задължително семейството ми. Казано накратко – плаж, море, лодки, приятели и любимите хора ме правят щастлив.

 

 

 

Арх. Юрий Любомирски, председател на РК на КАБ – Велико Търново: Обичам да релаксирам на Лазурния бряг

8-9_VTОбичам да релаксирам на морето. Няма значение дали ще е на Лазурния бряг, или по родното Черноморие. Имам си и любими места, разбира се. Едно от тях е Ривиера бийч. Другата ми любима дестинация е Ница. Освен прекрасен плаж, градът има и впечатляваща архитектура, руини, музеи и т.н. Въобще градът е много привлекателен за туристи. По принцип аз не планирам ваканциите си. Почивам винаги когато ми се прииска. Например определям си три дни – петък, събота и неделя, и заминавам. След това поработя малко и отново мога да си отделя една седмица за отдих. В това отношение действам малко по-спонтанно. При мен всичко е емоционално и винаги вземам решенията на момента.

 

 

 

Арх. Анушка Костадинова, РК на КАБ – Благоевград: Планирам голф в Пирин и море в Кавала

8-9anu1Моята ваканция е свързана с пристигането на сина ми от чужбина. Очакваме го да се прибере всеки момент за лятната си почивка. След като кацне в България, ще заминем цялото семейство за седмица за голф комплекс в Пирин, където ще се отдадем на пълен релакс. Кътчето е изключително приятно. Самата аз не играя голф, но момчетата са запалени по този спорт. Докато те са на игрището, използвам времето, за да се отдам на СПА удоволствия, плуване и йога. Избрахме мястото, защото ни е близо и ще имаме повече време да се порадваме на часовете, прекарано заедно. След като синът ми си замине, планираме да прекараме няколко дни по плажовете на Северна Гърция, в района на Кавала. Това е една от любимите ни дестинации. Като цяло прекарваме лятото кротко и определено не сме по екстремните забавления.

 

 

 

Арх. Борислав Игнатов, председател на КАБ: Да лежа на плажа – това за мен не е почивка

8-9bor2По принцип не съм по почивките, но ако някъде има интересна инициатива или културно събитие, което би ме заинтригувало, с удоволствие пътувам, за да го посетя. Да лежа две седмици по плажовете, определено не ме влече. Това лято не планирам ваканция. През август ще работя по инициативите на Камарата, и най-вече по новия сайт, понеже ни е жизненонеобходим. Иска ми се преди новата членска офанзива, която предстои през октомври, електронната ни платформа да е в завършен вид. Целта е до средата на септември да разполагаме поне с основния модул и оттам нататък да надграждаме. Дори да отида на почивка, ще мисля за работа, така че в момента няма смисъл, предпочитам да си свърша задачите, за са съм спокоен. Сигурен съм, че и другите колеги, от които зависи това, ще бъдат на линия. Предстоят също промени в законодателството, които трябва да се внесат до септември. За да не изпуснем тази възможност, ще поработим върху нашите предложения през лятото.

 

 

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си