27 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Културното министерство приема заявки за финансиране реставрацията на недвижими културни ценности

Министерството на културата (МК) започна прием на кандидатури за целева финансова подкрепа за извършване на специализирани консервационно-реставрационни дейности по недвижими културни ценности за 2022 г.

Кой може да се възползва от финансовата подкрепа?

Право на финансова подкрепа имат собственици или ведомства и организации с предоставено право на управление на недвижими културни ценности; национални, регионални и общински музеи; общини, на чиято територия е разположена недвижимата културна ценност; научни институти, извършващи специализирани инструментални изследвания, свързани с опазването на недвижими културни ценности; второстепенни разпоредители с бюджет към Министерството на културата.

Срок за подаване на кандидатурите:

Съгласно чл. 3, ал. 2 от „Правилата за избор на обекти и определяне на дейности за предоставяне на целева финансова подкрепа в областта на консервацията и реставрацията на недвижимите културни ценности“ Министерството на културата обяви едномесечен срок за подаване на заявления. А крайната дата е 11.03.2022 година.

Заявленията се адресират до Дирекция „Културно наследство, музеи и изобразителни изкуства“ и се подават на хартиен и електронен носител в деловодството на Министерството на културата.

Допълнителна информация във връзка с процедурата по кандидатстване, експертите на МК подават ежедневно на телефон 02/94 00 905.

Related Articles

Пясъчни мандали правят тибетски монаси в Бургас

Бургас домакинства през уикенда и днес на поредица от събития, свързани с културата, духовността и традициите на Изтока. В морския град има демонстрации на древното...

Транспорт: МРРБ и АПИ работят за свързаност между север и юг в страната

До началото на септември ще бъдат обявени обществени поръчки за инженеринг и строителен надзор за участъка Бяла – Велико Търново, който е третата част...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ