35 C
Пловдив
събота, септември 23, 2023

Културното министерство приема заявки за финансиране реставрацията на недвижими културни ценности

Министерството на културата (МК) започна прием на кандидатури за целева финансова подкрепа за извършване на специализирани консервационно-реставрационни дейности по недвижими културни ценности за 2022 г.

Кой може да се възползва от финансовата подкрепа?

Право на финансова подкрепа имат собственици или ведомства и организации с предоставено право на управление на недвижими културни ценности; национални, регионални и общински музеи; общини, на чиято територия е разположена недвижимата културна ценност; научни институти, извършващи специализирани инструментални изследвания, свързани с опазването на недвижими културни ценности; второстепенни разпоредители с бюджет към Министерството на културата.

Срок за подаване на кандидатурите:

Съгласно чл. 3, ал. 2 от „Правилата за избор на обекти и определяне на дейности за предоставяне на целева финансова подкрепа в областта на консервацията и реставрацията на недвижимите културни ценности“ Министерството на културата обяви едномесечен срок за подаване на заявления. А крайната дата е 11.03.2022 година.

Заявленията се адресират до Дирекция „Културно наследство, музеи и изобразителни изкуства“ и се подават на хартиен и електронен носител в деловодството на Министерството на културата.

Допълнителна информация във връзка с процедурата по кандидатстване, експертите на МК подават ежедневно на телефон 02/94 00 905.

Related Articles

Изложба на именития Кристо в музей галерия „Анел“

„Кристо – поетика на необикновеното“ е изложба, която представя забележителната артистична визия и трансформиращите инсталации на известния художник Кристо. От 21 септември до 10...

Монтираха първа соларна автобусна спирка в община Разград

Първа соларна автобусна спирка, на която има и станция за зареждане на телефони е монтирана в община Разград. Тя е на главната улица в...

„Европейска нощ на учените“ в УАСГ

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ