3 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Кулата стрела на „Нотр Дам“ ще бъде възстановена в предишния й вид

Заострената кула на катедралата „Нотр Дам“, изгоряла при пожара през април 2019 г., и другите пострадали части на прочутата парижка църква трябва да бъдат възстановени в съответствие с предишния облик на сградата, смята президентът на Франция Еманюел Макрон.

По-рано той беше предложил рухналата кула от XIX век да бъде заменена с кула в по-съвременен стил. След консултации с националната комисия по архитектура и културно наследство президентът е променил становището си.

Сега Макрон смята за подходящо околното пространство на „Нотр Дам“ да бъде оформено в съвременен стил. Това ще стане съвместно с парижкото кметство. Елисейският дворец не изключва и създаването на музей, посветен на реставрацията на „Нотр Дам“.

Related Articles

Изграждат нови физкултурни салони и площадки в близо 500 училища

Министерството на образованието и науката (МОН) започва работа по програма за изграждане на нови физкултурни салони и открити спортни площадки, ремонт или цялостно обновяване...

Киоски информират туристите за забележителностите в Панагюрище

Интерактивни устройства с екран и интерфейс ще обслужват гражданите и гостите на Панагюрище. Така наречените киоски вече са монтирани и ще предоставят различна информация...

Община Троян с 4 нови проекта

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ