20 C
Пловдив
неделя, септември 24, 2023

КСБ: Не искаме помощи от държавата, а работа

Епидемията от коронавирус и наложителните мерки, които се въведоха в страната, не се отразиха толкова жестоко в строителството, както в други браншове, признават от Камарата на строителите в България (КСБ). Но въпреки това от организацията настояват работата в сектора и занапред да не бъде спирана.

„Мерките на правителството са добри, но най-добрата е осигуряване на инвестиции. Не искаме помощи от държавата, а – работа“, заяви инж. Любомир Качамаков – председател на Областното представителство на КСБ в София и вицепрезидент на Европейската федерация на строителната индустрия (FIEC) за „Епицентър“.
Над 3000 обществени поръчки „чакат“ и биха дали държавна гаранция и подкрепа за заетостта в сектора, смята той.

Качамаков коментира и друг проблем за строителния бранш  -ограничението в Закона за шума за работа в интервала 14.00 – 16.00 часа. В страни като Франция Германия, Нидерландия, Норвегия има забрана само между 22 и 7 часа сутринта в работни дни, дава пример по казуса експертът.

Related Articles

Пет музея във Варна вече са достъпни за хората с увреждания

Пет отдела на Регионалния исторически музей във Варна - Етнографският музей, Природонаучният музей, музей „Нова история на Варна“, Музеят на Възраждането и Аладжа манастир,...

Велико Търново: Нова организация на движението в Деня на независимостта

Във връзка с честването на 115 години от обявяване на Независимостта на България и свързаните с празника културни и обществени събития във Велико Търново...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ