26 C
Пловдив
събота, септември 23, 2023

КСБ и община Видин ще си сътрудничат в областта на градоустройството и общоустройственото планиране

Кметът на Видин Цветан Ценков, изпълнителният директор на Камарата на строителите в България Валентин Николов и председателят на Областното представителство на камарата във Видин Орлин Бишков подписаха споразумение за сътрудничество, съобщиха от пресцентъра на общината.

С този документ страните обединяват усилията си в цялостния процес по градоустройствено и общоустройствено планиране, подготовка и строителство на обществено значими и инфраструктурни обекти на територията на община Видин.

В споразумението е предвидено участие на експертно ниво в работни групи, комисии и съвети по устройствено планиране, инвестиционното проектиране и разрешаване на строителството на обществено значими и инфраструктурни обекти, консултативни функции на територията на общината и др.

Освен това Камарата на строителите в България се ангажира при необходимост да участва със съвместни или самостоятелни екипи за наблюдение и консултиране в хода на строително-инвестиционния процес; да съдейства за осъществяване на посредничество с други професионални организации за постигане на качествени резултати и др.

Кметът Цветан Ценков изказа задоволството си от подписаното споразумение, като изрази надежда, че то ще бъде градивно и ползотворно.

Related Articles

Община Тунджа реализира хибриден ВЕИ проект

В община Тунджа започна изграждането на фотоволтаичен парк „Тенево Солар“, първи етап от хибридния ВЕИ комплекс „Тенево“. Той ще включва също и вятърни турбини...

Пловдив: Работна група чертае визия за Тютюневия град

Проблемите и благоустрояването на емблематичната зона на някогашните тютюневи складове в Пловдив, известна като Тютюневия град обсъдиха на среща представители на НИНКН, Община Пловдив...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ