8 C
Пловдив
понеделник, април 22, 2024

КСБ и министър Комитова търсят решения за незавършеното строителство

Трябва да се борим с незавършеното строителство, смятаме, че трябва да се намери разумен подход. Това е възможно, стига да има яснота за това, което се случва. Въпросът за оставката е минал. Това заяви инж. Илиян Терзиев, председател на Управителния съвет на КСБ след срещата с министъра на регионалното развитие Виолета Комитова, предава novini.bg.

Ние разделяме нещата на две – екшън план за тръгнали и развиващи се договори и това как да продължим в дългосрочен план. Доставките се бавят. Поемат се ангажименти за доставка, но не се знае нищо“, допълни той. По думите му най-лошото строителство е незавършеното.

Трябва да се борим с това, защото то поглъща много пари от бюджета. Ние имаме обща борба за парите за текущ ремонт и поддръжка на пътища“, обясни Виолета Комитова.

Имаме общи теми с КСБ. Искаме за избегнем понятието „ремонт на ремонтите“. Въпросът е как да стигне до решение за ефективно харчене на държавен ресурс“, допълни тя.

Първата точка като резултат от срещата между регионалния министър и КСБ е да се помисли върху средства за започнати строежи, за да няма недовършени такива.

Ние сме поели ангажимент в много кратък срок да предоставим цифри. Проблемът е най-голям за тези проекти, които са до средата. Като по-дългосрочен план мислим механизми как тези проекти ще бъдат оценявани“, обясни председателят на КСБ.

По думите на Комитова най-големият риск е обектите да останат недовършени.

Ние искаме такава система, при която цените да се компенсират. Сиреч инвеститорът да получава правдива цена. Трябва бързо да проведем конкурси и за обявим победителите в тях. Работата е страшно много, а капацитетът не е толкова голям“, завърши инж. Терзиев.

 

Related Articles

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...

Строят модерна зала на Полигона на Столична община

"Осигурихме 700 000 лв. за изграждане на нова модерна зала за обучение в Полигона на общината в Панчарево. В нея ще се провеждат лекции...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ