Крупен инвеститор стъпва във Враца

0
Кметът на Враца и представител на немския холдинг подписаха договор за партньорство

Община Враца и немската фирма „МД Електроник“ подписаха  договор за старт на нова фабрика в града. По предварителни данни инвестицията възлиза на над 21,5 млн. лв. и това я прави най-крупната в последните десетилетия в града. В предприятието, което ще се шири на площ от 10 дка от жилищните квартали „Сениче“ и „Кулата“ първоначално ще работят 300 души, а капацитетът може да се разрасне до 1000, заявиха представителите на холдинга. Фирмата ще закупи терена за близо 1 400 000 лева от Община Враца. В замяна общинската управа се ангажира през настоящата година да направи пълна реконструкция на бул. „Европа“, който се намира в непосредствена близост до бъдещата производствена база.
Финансовият директор на немската компания, която ще инвестира близо 22 млн. лв. в града сподели, че е благодарен за възможността да разшири дейността на фирмата именно във Враца.
„Стартирахме нашия проект преди 3години, като успяхме да обиколим всички източноевропейски държави и много български градове. Екипът на кмета Каменов оказа голяма подкрепа в рамките на преговорите. „МД Електроник“ развива дейност на 3 континента и има над 5000 служители, като поддържаме еднакви стандарти във всички държави, Враца няма да направи изключение“ – каза Вацлав Крал.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си