23 C
Пловдив
вторник, юли 23, 2024

Криза: Разпродават имоти в Испания на цени под 50 хил.евро

Агенция за недвижими имоти е пуснала атрактивни оферти за продажба на над 1000 жилища на намалени цени в Испания, информират Noticia.ru и pariteni.

Най-евтиният апартамент с две спални струва само 23 610 евро. Той се намира в град Калера и Чозас в провинция Толедо. Общо около 100 апартамента са на цена под 50 000 евро. Те се намират в Толедо, Гуадалахара, Авила, Кастельон, Валенсия и други провинции.

Според анализатори става дума за имоти с ипотека или такива, чиито собственици са финансово притиснати заради кризата и пандемията и разчитат на къса продажба на номиналната стойност на имота.

На пазара на недвижимости в Испания съвсем не липсват и тузарски имоти на солидни цени. Като например двуетажен апартамент на Сан Франциско де Салес в Мадрид, който е обявен за продан срещу 1,68 милиона евро.

Проучване наскоро показа, че най-скъпите региони за купуване на ново жилище в Испания са Каталуния, където офертите са за 3 992 евро на кв. м, Мадрид – 3 682 евро и Страната на баските – 2 762 евро.

 

Related Articles

Нова програма за осигуряване на достъпна архитектурна среда в Русе

С решение на Общинския съвет в Русе бе приета новата програма за осигуряване на достъпна архитектурна среда в града за периода 2024-2027 г. Тя...

След години протести: Ремонтът на пътя в селата край ТЕЦ „Марица Изток“ е в ход

След години на протести на местните жители основният ремонт на пътя на селата край ТЕЦ "Марица Изток" в община Гълъбово е вече в ход. Ремонтът...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ