14 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Котел: 15-метров портрет на Георги Раковски изрисуваха Nasimo и Sve

15 метров стенопис с лика на Георги Раковски изработиха в Котел стрийт артистите Станислав Трифонов-Nasimo и Светлозар Янков-Sve, съобщиха от общината. Най-големият живописен портрет на патрона на града се финансира от Община Котел и дарения.

Стенописът е върху фасадата на ТПК „Котленски край“ в центъра на града. Идеята е творбата да пресъздава по достоверен начин образа на Раковски, преплетен с елементи от български шевици.

Създателите на портрета изрисуваха и мотиви на котленски килими и български шевици по фасадите на редица сгради в Котел. Целта е това да бъде първият град в България с цялостна външна градска концепция, показваща българската шевица и най-известния занаят в региона – килимарството, съобщи БТА.

Related Articles

На 17 май: Започва ремонт на участък от Дюлинския проход

Програмата на АПИ предвижда рехабилитация на 65 км от пътя На 17 май започва основният ремонт на 34,1 км от път III-906 през Дюлинския проход....

Програма „Европа” 2024 е отворена за кандидатстване до 10 юни

Програма „Европа” на Столична община стартира за шестнадесета поредна година. През 2024 г. водещият ѝ принцип отново е свързан с подпомагане на сътрудничеството между...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ