11 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

Котел: 15-метров портрет на Георги Раковски изрисуваха Nasimo и Sve

15 метров стенопис с лика на Георги Раковски изработиха в Котел стрийт артистите Станислав Трифонов-Nasimo и Светлозар Янков-Sve, съобщиха от общината. Най-големият живописен портрет на патрона на града се финансира от Община Котел и дарения.

Стенописът е върху фасадата на ТПК „Котленски край“ в центъра на града. Идеята е творбата да пресъздава по достоверен начин образа на Раковски, преплетен с елементи от български шевици.

Създателите на портрета изрисуваха и мотиви на котленски килими и български шевици по фасадите на редица сгради в Котел. Целта е това да бъде първият град в България с цялостна външна градска концепция, показваща българската шевица и най-известния занаят в региона – килимарството, съобщи БТА.

Related Articles

Жителите на Банско решават кои да са приоритетите за развитие на града

Кметът на Банско Стойчо Баненски инициира онлайн анкета, в която жителите на общината да посочат кои са техните приоритети за развитието на града и...

Изграждат интермодален хъб за превоз на стоки

Трите терминала ще бъдат разположени в Пловдив, София и Бургас „Тракия икономическа зона“ със свои партньори от Италия ще изгради мащабен интермодален хъб с три...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ