8 C
Пловдив
четвъртък, декември 7, 2023

Копривщица на протест, хората искат подмяна на ВиК мрежата

Цялостен ремонт на канализационната и водопреносната мрежа искат живеещите в Копривщица. През уикенда те дори затвориха за кратко Подбалканския път при разклона за града в знак на протест срещу бездействието на институциите.

Заради постоянното пукане на тръбите общината не съумява да възстанови калдъръма във възрожденското градче. В Копривщица канализацията практически не работи при дъжд, оплакват се хората. Водата се връща обратно и наводнява с нечистотии ниските етажи на къщите, потърпевша е и детската градина в града, алармират те.

Според представите на ВиК-София принос в проблема има и администрацията в Копривщица. От там опесъчавали и миели улиците, с което допълнително запушвали и без това тесните и амортизирани тръби на канализацията.

Копривщица вече е получила 2, 5 млн.лв. и към момента допълнителни средства няма да им бъдат отпускани. Общината пък не може да осигури 7 млн.лв. за пълна подмяна на ВиК съоръженията, така, че казусът засега остава отворен.

Related Articles

МРРБ публикува нови образци на задължителните декларации по ЗУЕС

Утвърдени са нови образци на задължителните документи по Закона за управление на етажната собственост (ЗУЕС). Те са разработени във връзка с промените в нормативния...

Откриха обновения жп участък между Пристанище Бургас и гара Владимир Павлов

Обновеният железопътен коловоз, свързващ Пристанище Бургас с гара Владимир Павлов, е вече официално открит. Стойността на ремонтните дейности е в размер на близо 5...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ