10 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Концесионерът на летище София ще ускори инвестициите през 2022 г.

Концесионерът на летище София ще ускори инвестициите през 2022 г. Това стана ясно след среща на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев и изпълнителния директор на „Соф Кънект“ Хесус Кабайеро. Министърът настоя за препланиране на инвестиционна програма и изтеглянето на част от финансовите ангажименти, заложени в концесионния договор, за по-ранен етап.

Целта е летище София да предлага по-високо ниво на обслужване от летище Мюнхен. Министърът обясни, че е впечатлен от организацията на германското летище и нулевото ниво на напрежение сред пътникопотока там. Той увери Кабайеро, че държавата има намерение да изпълнява всичките си задължения по договора за концесия и очаква от концесионера да направи всички заложените инвестиции, както и да предложи на пътниците високо качество и ниво на обслужване. „Нямам предубеждения, нито подозрения. Държа на добрите професионални взаимоотношения, но ще защитавам обществения интерес докрай“, обясни министърът.

Министър Събев настоя търговската зона на летището да бъде в най-скоро време обновена и преструктурирана, съгласно световните стандарти. „Твърде дълго на българското общество му бе обещавана качествена услуга, търпението е изчерпано. Очакваме от Вас резултати“, заяви министърът.

Концесионерът информира, че планират инвестиция от 4 млн. евро през 2022 г. конкретно за търговските площи. Също вече е стартирана процедура за избор на световна почистваща компания за софийския аеропорт, която обслужва летище Мюнхен и още 11 летища по света.

Related Articles

С научен форум отбелязват Международния ден за опазване на недвижимото културното наследство

Национална научна конференция под наслов „Културното наследство на Тутракан и неговото място в добруджанската история“ ще се проведе на 18 и 19 април в...

Нова детска градина в кв. „Малинова долина“ в София отвори врати

Започнаха заниманията на децата в четири групи в новата детска градина в кв. "Малинова долина" в София. Тя е реализирана върху общински имот с...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ