Концесионерът на летище София ще ускори инвестициите през 2022 г.

4 млн. евро са първоначално заложените средства

0

Концесионерът на летище София ще ускори инвестициите през 2022 г. Това стана ясно след среща на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев и изпълнителния директор на „Соф Кънект“ Хесус Кабайеро. Министърът настоя за препланиране на инвестиционна програма и изтеглянето на част от финансовите ангажименти, заложени в концесионния договор, за по-ранен етап.

Целта е летище София да предлага по-високо ниво на обслужване от летище Мюнхен. Министърът обясни, че е впечатлен от организацията на германското летище и нулевото ниво на напрежение сред пътникопотока там. Той увери Кабайеро, че държавата има намерение да изпълнява всичките си задължения по договора за концесия и очаква от концесионера да направи всички заложените инвестиции, както и да предложи на пътниците високо качество и ниво на обслужване. „Нямам предубеждения, нито подозрения. Държа на добрите професионални взаимоотношения, но ще защитавам обществения интерес докрай“, обясни министърът.

Министър Събев настоя търговската зона на летището да бъде в най-скоро време обновена и преструктурирана, съгласно световните стандарти. „Твърде дълго на българското общество му бе обещавана качествена услуга, търпението е изчерпано. Очакваме от Вас резултати“, заяви министърът.

Концесионерът информира, че планират инвестиция от 4 млн. евро през 2022 г. конкретно за търговските площи. Също вече е стартирана процедура за избор на световна почистваща компания за софийския аеропорт, която обслужва летище Мюнхен и още 11 летища по света.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си