13 C
Пловдив
сряда, ноември 29, 2023

Концесионерът на летище София ще ускори инвестициите през 2022 г.

Концесионерът на летище София ще ускори инвестициите през 2022 г. Това стана ясно след среща на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев и изпълнителния директор на „Соф Кънект“ Хесус Кабайеро. Министърът настоя за препланиране на инвестиционна програма и изтеглянето на част от финансовите ангажименти, заложени в концесионния договор, за по-ранен етап.

Целта е летище София да предлага по-високо ниво на обслужване от летище Мюнхен. Министърът обясни, че е впечатлен от организацията на германското летище и нулевото ниво на напрежение сред пътникопотока там. Той увери Кабайеро, че държавата има намерение да изпълнява всичките си задължения по договора за концесия и очаква от концесионера да направи всички заложените инвестиции, както и да предложи на пътниците високо качество и ниво на обслужване. „Нямам предубеждения, нито подозрения. Държа на добрите професионални взаимоотношения, но ще защитавам обществения интерес докрай“, обясни министърът.

Министър Събев настоя търговската зона на летището да бъде в най-скоро време обновена и преструктурирана, съгласно световните стандарти. „Твърде дълго на българското общество му бе обещавана качествена услуга, търпението е изчерпано. Очакваме от Вас резултати“, заяви министърът.

Концесионерът информира, че планират инвестиция от 4 млн. евро през 2022 г. конкретно за търговските площи. Също вече е стартирана процедура за избор на световна почистваща компания за софийския аеропорт, която обслужва летище Мюнхен и още 11 летища по света.

Related Articles

Изследват с томограф дърветата в Пловдив

Маркират опасните за санитарна сеч След снежната буря, която връхлетя Пловдив шест бригади от ОП „Градини и паркове” работят още за отстраняване на падналите дървета....

Дигитализирането на 100-те туристически обекта с първо отличие

Проектът за дигитализирането на 100-те национални туристически обектаl беше отличен за приноса си в развитието на интелигентния туризъм в страната. Само три месеца след...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ