8 C
Пловдив
понеделник, април 22, 2024

Конференция „Строителството като индустрия на бъдещето – иновации и дигитализация“

На 11 март от 11,00 ч. в зала „Средец“ на „София хотел Балкан“ ще се проведе конференция „Строителството като индустрия на бъдещето – иновации и дигитализация“. Форумът ще бъде открит от инж. Илиян Терзиев, председател на Управителния съвет на КСБ. Поканени да участват в откриването са Гроздан Караджов, заместник министър-председател по регионалното развитие и благоустройството и министър на регионалното развитие и благоустройството, Даниел Лорер, министър на иновациите и растежа, и Йорданка Фандъкова, кмет на Столичната община.

Ключово изказване на събитието ще направи Мария Габриел, еврокомисар по „Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж“.

Сред гостите на конференцията са евродепутатите Искра Михайлова и Андрей Новаков, зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Стефан Аспарухов, зам.-кметът на СО Ангел Джоргов, представители на ръководството на КСБ и на фирми, членове на Камарата.

На събитието ще бъде презентиран Европейският цифров иновационен хъб в строителството, на който КСБ е инициатор, съучредител и координатор.

Поради епидемичната обстановка в страната и ограничения брой места в залата на събитието ще бъдат допускани журналисти със зелен сертификат или негативен тест за COVID-19. 

Related Articles

НКЖИ и БДЖ прехвърлят имоти в полза на община Пловдив

Кметът на Пловдив Костадин Димитров подписа споразумението с НКЖИ за прехвърляне на имоти от държавната компания в полза на община Пловдив. Допълнителното споразумение е гласувано...

Втори сме по ръст на цени на жилищата в ЕС

На фона на охлаждането на имотния пазар в редица европейски държави у нас цените на имотите продължават да растат. Според Евростат България е на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ