28 C
Пловдив
понеделник, септември 25, 2023

Конференция за бъдещето на Европа – важен е гласът на гражданите

Дискусия на тема „Как да се чуе гласът на гражданите чрез Конференцията за бъдещето на Европа?“ организира Бюрото на Европейския парламент в България в партньорство с Министерството на външните работи и Представителството на Европейската комисия в България.

Тя ще се проведе на 16 юли 2021 г., от 13:00 часа на живо в зала 10 на НДК.

Събитието ще бъде предавано онлайн във фейсбук страницата на Бюрото на ЕП в България. Целта е да се запознаят всички заинтересовани страни с Конференцията за бъдещето на Европа и да се насърчат гражданите да вземат активно участие в нея.

В първата част на форума представителите в България на трите основни европейски институции, които отговарят за Конференцията, ще презентират нейните цели, формат и начин за участие. В разговора ще се включат Румен Александров – заместник-министър на външните работи, Теодор Стойчев – ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България, и Илин Станев – съветник в Представителството на Европейската комисия в България.

Във втората част тримата български евродепутати, избрани да представляват Европейския парламент в Конференцията – Ева Майдел (ЕНП), Илхан Кючюк (Обнови Европа) и Ангел Джамбазки (ЕКР), ще дискутират основните теми за работа на Конференцията.

Третата част ще бъде дискусионен панел с представители на граждански организации. Участие ще вземат Гергана Паси – президент на „ПанЕвропа България“, Симона Димитрова – председател на Националния младежки форум, и Надежда Дерменджиева – председател на Българския фонд за жените. Те ще обсъдят как повече граждани да дадат мнението си за Конференцията за бъдещето на Европа и как институциите да се вслушват в тях.

Публиката в залата на НДК и зрителите във фейсбук ще имат възможността да задават въпроси към участниците.

Related Articles

Пловдив: Работна група чертае визия за Тютюневия град

Проблемите и благоустрояването на емблематичната зона на някогашните тютюневи складове в Пловдив, известна като Тютюневия град обсъдиха на среща представители на НИНКН, Община Пловдив...

Новите програми за сградно обновяване започват с 9 млн. лв. за БАН

Българската академия на науките ще получи първите над 9 млн. лв. за повишаване на енергийната ефективност на три научни комплекса в София по новите...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ