13 C
Пловдив
сряда, май 22, 2024

Конкурс за идеен проект на мемориален комплекс обявява община Благоевград

Проектът „Мостът на генералите“ в Благоевград набира скорост и обществена подкрепа. Пешеходният мост към Младежкия дом в града ще се превърне във впечатляваща за жителите и гостите на града Алея на бойната слава.

Комисия вече е утвърдила идеята за мемориален комплекс, който включва скулптури на четирима генерали. Ще бъде възстановен и паметникът на незнайния македонски четник на моста над река Бистрица.

Генералите, които ще имат паметници, са ген. Спас Георгиев, ген. Константин Жостов, ген. Стилиян Ковачев и ген. Георги Тодоров. Всички те са свързани с Пиринския край и освобождението на Пиринска Македония и Горна Джумая /старото име на Благоевград/.

Предстои обявяване на конкурс за идеен проект, както и съгласуване на проекта с Министерство на отбраната, от които се очаква подкрепа за реализация на родолюбивата идея.

 

Related Articles

Подписаха нови 57 споразумения за финансиране на общински проекти

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова подписа нови 57 споразумения за финансиране на обекти със средства от бюджета по Инвестиционната програма...

Училище „Максим Горки“ в Стара Загора се разширява с нова пристройка

Осигурено е финансиране за изграждане на допълнителна сграда към Средно училище „Максим Горки“ в Стара Загора, информират от Общината. Разширението ще е в югозападната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ