20 C
Пловдив
неделя, октомври 1, 2023

Конкурс за идеен проект на мемориален комплекс обявява община Благоевград

Проектът „Мостът на генералите“ в Благоевград набира скорост и обществена подкрепа. Пешеходният мост към Младежкия дом в града ще се превърне във впечатляваща за жителите и гостите на града Алея на бойната слава.

Комисия вече е утвърдила идеята за мемориален комплекс, който включва скулптури на четирима генерали. Ще бъде възстановен и паметникът на незнайния македонски четник на моста над река Бистрица.

Генералите, които ще имат паметници, са ген. Спас Георгиев, ген. Константин Жостов, ген. Стилиян Ковачев и ген. Георги Тодоров. Всички те са свързани с Пиринския край и освобождението на Пиринска Македония и Горна Джумая /старото име на Благоевград/.

Предстои обявяване на конкурс за идеен проект, както и съгласуване на проекта с Министерство на отбраната, от които се очаква подкрепа за реализация на родолюбивата идея.

 

Related Articles

До 4 месеца: Северният парк в София ще има скейт зона

До четири месеца ще бъде готов скейт паркът в Северния парк в София. Съоръжението ще има 2 основни секции – „Стрийт“ и „Боул“ –...

21 общини кандидатстват за средства за по-чист въздух

85 000 домакинства, които се отопляват на дърва и въглища, ще могат да получат безплатно нови уреди До края на октомври 2023 г. е крайният...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ