16 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Кметът Фандъкова настоява за пълно възстановяване на Княжевския и Драгалевския лифт

Възложих на главния архитект на София арх. Здравко Здравков да актуализира обследванията на всички съоръжения на Княжевски и Драгалевски лифт, които направихме през 2018 г., обяви днес кметът на София Йорданка Фандъкова.

Въз основа на тях, ще издадем две заповеди – първата, за възстановяване в цялост на лифта „Княжево – Копитото“ и втората – за възстановяване в цялост на Драгалевския лифт. Предлагам да направим това техническо обследване именно заради изчерпаното доверие в експертизите, които предоставя собственика на лифтовете „Витоша ски“. До момента те многократно казваха, че двата лифта не могат да се възстановят в съществуващите стъпки и трасета, аргументира действията си Фандъкова.

На база на независимата техническа експертиза, в която ще предложа да привлечем и ние големи световни компании, специализирани в строителството на лифтове, ще издадем точни указания за възстановяване на собственика, обобщи намеренията на Столична община тя.

Related Articles

Вече в сила: С 5 км/ч с тротинетка през столичните паркове

Новите правила за движение на електрическите тротинетки в София вече са в сила. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който припомни,...

Ремонтират художествената галерия в Кюстендил

Община Кюстендил, в партньорство със Столична община и Националната художествена академия (НХА), участват в проект за цялостен ремонт на съществуващата база на галерията "Владимир...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ