20 C
Пловдив
неделя, октомври 1, 2023

Кметът Здравко Димитров: Стартираме „Модър-Царевец“ и ремонт на ул.“Даме Груев“

Стартиране на мега проектът „Модър – Царевец“ и реконструкция на ул.“Даме Груев“ още в рамките на тази година обяви в отчета си за първите 100 дни управление кметът на Пловдив-Здравко Димитров.

В направление „Строителство и благоустройство“ предстои Община Пловдив да прекрати договора за зоологическата градина и да обяви нова обществена поръчка, както за строителство, така и за надзор.

Това бил единственият вариант, препоръчан от София, за да се довърши обекта.

В момента се прави обследване, а харчовете за неработещата зоологическа градина са между 40 000 и 50 000 лв. на месец. Те може да се пренасочат към проекти в направление „Строителство“, поясни градоначалникът.

Администрацията до момента е спасила проекти за 38 млн. лева по „Региони в растеж”, които са можели да бъдат изгубени. Те са свързани с реконструкция на улици и тротоари в различни квартали, в Тютюнев град, Гладно поле и други.

Related Articles

Пловдив става първата регионална иновационна долина в България

Първата регионална иновационна долина в България ще бъде открита в Пловдив през октомври т.г. Тя ще работи в областта на биоикономиката и храните и...

Ремонтират художествената галерия в Кюстендил

Община Кюстендил, в партньорство със Столична община и Националната художествена академия (НХА), участват в проект за цялостен ремонт на съществуващата база на галерията "Владимир...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ