Кметът Георги Славов с обещание да бъде завършена новата болница в Ямбол

0
Болницата, която десетилетия чака да бъде достроена

Пари за новата болница има и тя ще бъде завършена“, обяви по Нова телевизия кметът на Ямбол Георги Славов. Вече има готов работен проект. Ще бъде обявена обществена поръчка за избор на изпълнител за довършването на обекта. Работата може да започне до 4 месеца, ако след провеждането на избор на изпълнител няма обжалване, обяви той.

Вече има изрична гаранция от правителството, че ще бъдат отпуснати поне 12 млн. лева за завършване сградата на новия болничен комплекс.

Строителството на болницата е започнато още преди четири десетилетия, но едва в последните години има реални стъпки за финализирането му.

Необходимостта от съвременен и единен болничен комплекс в Ямбол отдавна не е лукс, а крещяща нужда и неизбежно решение. С тези мотиви кметът на Ямбол успя да привлече за каузата премиера Бойко Борисов. В началото на 2017 той пое публично ангажимент, че държавата ще осигури средства за нова болница. Последваха гаранции от страна на здравното и финансовото министерство, като средства за стартиране довършването на обекта ще бъдат отпуснати при избран изпълнител на строително-ремонтните дейности. Очаква се процедурата за избор на изпълнител да бъде обявена .

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си