24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

„Кметовете говорят“ в Габрово на 3 и 4 юли

За трета поредна година Габрово ще бъде домакин на дискусионния форум „Кметовете говорят“, който се завръща в разширен формат на 3 и 4 юли 2024 г. Този път събитието ще е в рамките на конференцията „Да обединим усилия в борбата с климатичните промени“, която се провежда съвместно с Асоциацията на българските енергийни агенции.

На фокус ще са ключови въпроси, свързани с устойчивата енергия и ролята на местните власти в процеса. Програмата предвижда представяне на Интегрирания национален план „Енергетика и климат“ (ИНПЕК) и възможностите за развитие на локални бизнес модели като ключов принцип в Програма „Развитие на регионите“ 2021–2027 г. Ще бъдат показани и технологични решения за топлопреносни и електропреносни мрежи, фотоволтаични и термопомпени инсталации, интелигентно управление на сгради, мониторинг и контрол на потреблението.

Двудневният форум ще обърне внимание на темата за борбата с климатичните промени чрез услуги на общинския енергиен мениджър, концепции за нулевоенергийни градски райони, насърчаване на ВЕИ и добри практики за сформиране на енергийни общности. Участниците ще разгледат ролята на услугите за енергийно обновяване на жилищни сгради, подходите за борба с енергийната бедност и иновативните инструменти за енергийна ефективност.

Конференцията ще се състои присъствено в зала „Ритуална“ на Община Габрово и онлайн в платформата Zoom („Зуум“). Организатори са Община Габрово, Общинската мрежа за енергийна ефективност „ЕкоЕнергия“ и Центърът за енергийна ефективност „ЕнЕфект“.

Related Articles

Статуята на Хермес от Хераклея Синтика става част от музея в Петрич

Двуметровата статуя на Хермес, открита в Хераклея Синтика, вече ще е в музея в Петрич. Това съобщи пред БНР ръководителят на разкопките проф. Людмил...

Бузлуджа е в топ 10 на най-популярните изоставени места в света

Паметникът на Бузлуджа е едно от най-често сниманите и споделяни в Инстаграм изоставени места в света, сочи класация на компанията Alan Boswell Group, която...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ