28 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Ключово кръстовище в Перник ще бъде преустроено в кръгово

Едно от основните кръстовища в Перник ще бъде преустроено в кръгово. Причината е, че заради пресичането на основни пътни артерии, трафикът там е изключително натоварен. Образуват се и големи задръствания, особено в пиковите часове.

Кръстовището е разположено между кварталите „Твърди ливади” и „Димова махала” – на входа на Перник откъм републиканския път София – Перник – Радомир.

Две от пресичащите се улици „Юрий Гагарин” и „Св. Св. Кирил и Методий” са част от първостепенната улична мрежа и са основни пътни артерии в града, като в участъка на кръстовището ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ съвпада с трасето на републиканския път Перник – Брезник.

Община Перник е обявила обществена поръчка за инженеринг – проектиране и строителство на кръговото кръстовище с прогнозна стойност 894 166 лв. Северозападно от кръстовището е планиран паркинг с площ 800 кв. м, а срещу него – улица за достъп до съществуващите сгради.

Related Articles

Приключи ремонтът на Планетариума в Смолян

Ремонтните дейности на Планетариума в Смолян приключиха, съобщиха от пресцентъра на общината. В следващите дни ще поискаме приемателна комисия на база, на която сградата...

Ремонтират художествената галерия в Кюстендил

Община Кюстендил, в партньорство със Столична община и Националната художествена академия (НХА), участват в проект за цялостен ремонт на съществуващата база на галерията "Владимир...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ