26 C
Пловдив
понеделник, юни 24, 2024

Ключово кръстовище в Перник ще бъде преустроено в кръгово

Едно от основните кръстовища в Перник ще бъде преустроено в кръгово. Причината е, че заради пресичането на основни пътни артерии, трафикът там е изключително натоварен. Образуват се и големи задръствания, особено в пиковите часове.

Кръстовището е разположено между кварталите „Твърди ливади” и „Димова махала” – на входа на Перник откъм републиканския път София – Перник – Радомир.

Две от пресичащите се улици „Юрий Гагарин” и „Св. Св. Кирил и Методий” са част от първостепенната улична мрежа и са основни пътни артерии в града, като в участъка на кръстовището ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ съвпада с трасето на републиканския път Перник – Брезник.

Община Перник е обявила обществена поръчка за инженеринг – проектиране и строителство на кръговото кръстовище с прогнозна стойност 894 166 лв. Северозападно от кръстовището е планиран паркинг с площ 800 кв. м, а срещу него – улица за достъп до съществуващите сгради.

Related Articles

Монтана и турския град Адъяман с общи мерки срещу климатичните промени

Монтана и турският град Адъяман изпълняват общ европейски проект, свързан с изменението на климата по програмата за трансгранично сътрудничество Българи – Турция. Партньори на...

Къщи край София по-евтини от гараж в столицата

Най-високите цени на имоти у нас са в София и Варна, следвани от Бургас и Пловдив, съобщи радио "Фокус“. Цените на имотите в столицата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ