8 C
Пловдив
четвъртък, декември 7, 2023

Класация: Сан Франциско е най-добрият град за живеене в света

Най-добрият град за живеене за 2021-а година е Сан Франциско. Изданието Time Out обяви традиционната си класация за най-добрите градове в света. Тя е изготвена на база ежегодните проучвания сред близо 30 000 жители на градовете по целия свят.

Тази година съдиите в Time Out Index са взели предвид и няколко допълнителни фактора. Те включват обществени проекти, достъп до зелени площи и устойчивост.

Търсехме градовете, които мислеха не само за тук и сега, но и за бъдещето. Тези, които правят живота по-добър както за нас, така и за нашите внуци “, казват от екипа на провелите допитването за класацията.

Припомняме, че през 2017-а в друга класация отново Сан Франциско оглави листата на градовете с най-здравословен начин на живот в САЩ. Градът бе класиран под номер едно в категорията храна и трети по зелени площи, велоалеи, пешеходни пътеки и паркове.

 

Related Articles

Площад „Света Неделя“ става пешеходен

Площад "Света Неделя" в столицата става пешеходна зона. Това съобщи лидерът на „Спаси София“ и общински съветник Борис Бонев във Фейсбук. Паркингът и една от...

Улесняват правилата за проектиране на нови сгради с близко до нулево енергийно потребление

Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № РД-02-20-3 от 9.11.2022 г. за техническите изисквания към енергийните характеристики на сгради облекчава прилагането...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ