30 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Китай кани пловдивския бизнес на изложение

Посолството на Китайската народна република, чрез Община Пловдив, отправя покана към компании от града и региона за участие в едно от най-мащабните изложения в Китай – China International Import Expo (CIIE). Изложението предоставя нови канали за държави и региони за бизнес развитие, укрепване на сътрудничеството и насърчаване на общия просперитет на световната икономика и търговия. CIIE е възможност за българските компании да представят директно своите продукти и услуги на китайския пазар. Общата изложбена площ на CIIE ще надхвърли 240 000 квадратни метра и очаква да привлече около 150 000 професионални купувачи от цял свят.

Тазгодишното издание на панаира ще се проведе между 5 и 10 ноември 2021 г. Очаква се то да надмине по мащаби събитието от 2020 г., в което са взели участие фирми от 145 държави, включително – 100 представители на предприятия от Fortune 500 и международни мозъчни тръстове, а посетителите на изложението са наброявали 400 000 души.

Главните фокус индустрии са: хранителни и селскостопански продукти, автомобилна индустрия, ИТ, потребителски стоки, здравеопазване, икономически услуги.

На 10 март 2021 г. от 10 до 11:30 часа ще се проведе онлайн информационно събитие, на което представители на Китайското посолство в България ще представят възможностите, които изложението предлага за компании, които искат да изнасят своите продукти и услуги на китайския пазар. Всяка компания ще има възможност да зададе конкретните си въпроси след презентацията.

Информационната среща ще се проведе в платформата Zoom на онлайн на адрес – https://egov-box.plovdiv.bg/login.aspx?meet=2872515337 (или влезте на сайт https://egov-box.plovdiv.bg и въведете код на срещата 2872515337). Не се изисква предварителна регистрация. Работният език на събитието е английски!

В срещата ще участват г-н Уанг Сюекун, икономически и търговски съветник на Китайското посолство в България, г-н Жу Ксиангбао, втори секретар, както и представители на звеното за “Бизнес развитие” на Община Пловдив.

 

Related Articles

„Архитектурният дух на Варна“ – четвърто издание на изложбата в галерия „Арт Маркони“

„Архитектурният дух на Варна” е мотото на четвъртото издание на изложбата, която всяка година галерия „Арт Маркони” и художниците, с които работи, посвещава на...

Пускат движението в тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“

До дни ще бъде пуснато движението в тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“ в посока Варна и ще бъдат премахнати ограниченията....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ