28 C
Пловдив
понеделник, септември 25, 2023

КАТ започва акция „Зима“, ще се проверява състоянието на гумите и качеството на чистачките

КАТ стартира акция „Зима”. Започват засилените проверки за състоянието на гумите на автомобилите. Ще се следи има ли течност за чистачки в превозните средства и качеството на чистачките. В акцията ще се включат и Държавната агенция за пътна безопасност и Българския червен кръст.

През първата седмица ще се проверяват водачите на автомобилите. Втората седмица ще е насочена към безопасността на пешеходците, а през третата седмица ще се следи за поведението на шофьорите и изправността на автомобилите.

Колите трябва да бъдат изправни и готови за зимни условия, грайферът на гумите трябва да е равен или по-голям от 4 мм. Задължението влиза в сила от 15 ноември и ще важи до 1 март. Всички моторни превозни средства, които не отговарят на условията, ще бъдат спирани от движение.

Междувременно от Съюза на българските автомобилисти информираха, че традиционно ще предлагат безплатен преглед за състоянието на колите за зимата.

Related Articles

Решено: Община Минерални бани събаря недовършения Културен дом

От община Минерални бани, хасковска област информират, че е взето решение недовършената сграда за Културен дом да бъде разрушена. Строителството на сградата е започнато...

Община Тунджа реализира хибриден ВЕИ проект

В община Тунджа започна изграждането на фотоволтаичен парк „Тенево Солар“, първи етап от хибридния ВЕИ комплекс „Тенево“. Той ще включва също и вятърни турбини...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ