28 C
Пловдив
вторник, юли 16, 2024

КАТ започва акция „Зима“, ще се проверява състоянието на гумите и качеството на чистачките

КАТ стартира акция „Зима”. Започват засилените проверки за състоянието на гумите на автомобилите. Ще се следи има ли течност за чистачки в превозните средства и качеството на чистачките. В акцията ще се включат и Държавната агенция за пътна безопасност и Българския червен кръст.

През първата седмица ще се проверяват водачите на автомобилите. Втората седмица ще е насочена към безопасността на пешеходците, а през третата седмица ще се следи за поведението на шофьорите и изправността на автомобилите.

Колите трябва да бъдат изправни и готови за зимни условия, грайферът на гумите трябва да е равен или по-голям от 4 мм. Задължението влиза в сила от 15 ноември и ще важи до 1 март. Всички моторни превозни средства, които не отговарят на условията, ще бъдат спирани от движение.

Междувременно от Съюза на българските автомобилисти информираха, че традиционно ще предлагат безплатен преглед за състоянието на колите за зимата.

Related Articles

Проучване на Европейската градска инициатива

От какво се нуждаят градовете, е въпросът на Европейската градска инициатива (EUI) в ново проучване за предизвикателствата в големите населени места. Планирано за провеждане...

Изграждат модерен кампус за спортните надежди в Стара Загора

Проект, насочен към спортното бъдеще на Стара Загора, стартираха символично с първа копка двама от зам.-кметовете на общината - Надежда Чакърова и арх. Мартин...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ