17 C
Пловдив
четвъртък, септември 28, 2023

Казанлък започва строеж на жилища за социално слаби

Община Казанлък започва изграждането на 10  жилища за социално слаби хора. За реаелизацията на проекта са предвидени 4 терена в ж.к.“Изток“, където ще построят три, и в ж.к.“Христо Ботев“, където ще бъдат издигнати още две еднакви двуетажни двуфамилни жилищни къщи.

Договорът по инфраструктурния проект „Изграждане на социални жилища“ бе подписан през лятото на миналата година. Той предвижда предоставяне на 100% безвъзмездна финансова помощ в размер над 1 288 120 лв. между Управляващия орган на ОП „Региони в растеж” 2014-2020 в Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Община Казанлък.

Срокът за изпълнение на всички дейности по проекта е 30 юни 2022 г.

Новото строителство започва веднага след премахване на старите постройки на общинските терени. За бъдещите ползватели на социалните жилища са определени условия, на които трябва да отговарят. Сред тях са: участие в образователния процес, заетост, здравно осигуряване и други.

 

Related Articles

Котел: 15-метров портрет на Георги Раковски изрисуваха Nasimo и Sve

15 метров стенопис с лика на Георги Раковски изработиха в Котел стрийт артистите Станислав Трифонов-Nasimo и Светлозар Янков-Sve, съобщиха от общината. Най-големият живописен портрет...

Община Тунджа реализира хибриден ВЕИ проект

В община Тунджа започна изграждането на фотоволтаичен парк „Тенево Солар“, първи етап от хибридния ВЕИ комплекс „Тенево“. Той ще включва също и вятърни турбини...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ