30 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Казанлък въвежда градска смарт карта

Казанлък е една от първите общини в България, в която ще бъде въведена градска смарт карта- URBO Digital City Card. Притежателите ѝ ще могат да правят абонамент за паркиране, плащане на билет за обществения транспорт или посещение на културна, или друга забележителност, посещения в клубове и магазини, културни и спортни събития.

Платформата за умен (смарт) туризъм позволява на общините да правят мониторинг на туристическия поток и да оптимизират използването на своята инфраструктура.

Посетителите или туристите могат да купят City Card онлайн или на каса в някой от офисите, предназначени за продажба. При посещение на обект, включен в услугата, посетителят показва QR кода на картата на входа.

Digital City Card е концепция, която ще предложи лесно и удобно опознаване на разнообразните забележителности. В световен мащаб градовете, въвели дигитални карти за пътуване и градски услуги, наблюдават значително увеличение на годишните приходи от туристи.

Related Articles

Уличното осветление в Стара Загора ще харчи с 30% по-малко еленергия

Община Стара Загора бе одобрена по процедурата „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“ с проект в размер на 1 млн. и 960...

Статуята на Хермес от Хераклея Синтика става част от музея в Петрич

Двуметровата статуя на Хермес, открита в Хераклея Синтика, вече ще е в музея в Петрич. Това съобщи пред БНР ръководителят на разкопките проф. Людмил...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ