11 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Казанлък въвежда градска смарт карта

Казанлък е една от първите общини в България, в която ще бъде въведена градска смарт карта- URBO Digital City Card. Притежателите ѝ ще могат да правят абонамент за паркиране, плащане на билет за обществения транспорт или посещение на културна, или друга забележителност, посещения в клубове и магазини, културни и спортни събития.

Платформата за умен (смарт) туризъм позволява на общините да правят мониторинг на туристическия поток и да оптимизират използването на своята инфраструктура.

Посетителите или туристите могат да купят City Card онлайн или на каса в някой от офисите, предназначени за продажба. При посещение на обект, включен в услугата, посетителят показва QR кода на картата на входа.

Digital City Card е концепция, която ще предложи лесно и удобно опознаване на разнообразните забележителности. В световен мащаб градовете, въвели дигитални карти за пътуване и градски услуги, наблюдават значително увеличение на годишните приходи от туристи.

Related Articles

Младежи ще изграждат пътека за планинско колоездене във Велики Преслав

Проект на Open Space Foundation 2024 цели да помогне на младежи от Велики Преслав да изградят пътека за планинско колоездене в района. За това...

Започна подготовка за мащабен ремонта на Доходното здание в Русе

Доходното здание в Русе, което е архитектурна, художествена и историческа недвижима културна ценност от национално значение, ще бъде ремонтирано и реставрирано за сумата от...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ